Néhány tucat migránst átenged az országon Macedónia

2016. március 02. 08:47

Két nap után mégis megnyitotta határát Macedónia a migránsok előtt, igaz mindössze csak 65 személyt engednek át a görögországi Idomeninél várakozó több mint tízezer ember közül.

2016. március 02. 08:47

A macedón hatóságok szerda reggel bejelentették, hogy átengednek 65 migránst, aki napok óta a görög oldalon, Idomeninél várakozik – tájékoztatta az M1 aktuális csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója az MTI-t. Mint mondta, semmi jele nem volt annak, hogy a macedón fél két nap után megnyitja a határt, reggel fél nyolc körül azonban bejelentették, 65 ember átmehet. A regisztráció azonban nagyon lassan halad, eddig csak néhányan jutottak át a macedón oldalra. Idomeninél szerdán már több mint tízezer, főleg szíriai és iraki migráns várakozik, és folyamatosan érkeznek újabb csoportok.

Kedden nem volt balhé a macedón határon

A hétfői összecsapások után – amikor mintegy 300 migráns áttörte a határon épített kerítést, és megpróbált erőszakkal Macedóniába jutni, majd a hatóságok visszaszorították őket –, a keddi nap nyugodtan telt. A feszültség ugyan érzékelhető szerda reggel is, de nincs jele annak, hogy hasonló akcióra készülnének a migránsok.

A nyugat-balkáni országok a múlt héten 580-ra korlátozták a területükön naponta átengedett migránsok számát, ennél azonban a gyakorlatban jóval kevesebbet engednek be. A hivatalos adatok szerint Macedóniában ezren várnak arra, hogy beléphessenek Szerbiába, és Szerbiában is ezer migráns tartózkodik, aki egyelőre nem folytathatta útját Horvátország felé.

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kuwiq
2016. március 02. 15:17
Az integrációnak semmi esélye. A muszlim vallásból nem lehet kilépni, aki elhagyja a vallást, annak halálbüntetés jár, amit bármelyik muszlim végrehajthat rajta! Viszont a muszlimok a sariát tartják igazságszolgáltatásnak, a többi, mint egyes országokban érvényes törvények nem annyira izgatják őket, ők Allahhal vannak jó viszonyban, a többi mérsékelten érdekli őket.
Aranykor
2016. március 02. 15:16
Ezen már én is elgondolkodtam csak marad az a kérdés, hogy síita legyek vagy szuunita, és ezzel bezárul a kör. A síita és szunnita konfliktus miatt jönnek, szóval nem elég csak muszlimmá válni az életben maradáshoz. Kiirtják egymást is meg másokat is a föld színéről szép fokozatosan. Csak valami szuper képességekkel lehet túlélni az eljövendő időket, az ún. sziddhikkel, pránaevés, láthatatlanná válás, térugrás, stb. A kölni lányoknak is kellett volna valami varázssapi szilveszter este, amivel eltűnnek, vagy valami hasonló csodaszerkezet. Azért addig még a rendőrség, meg a katonaság is ér valamit, de az elméleti fizikus politikus Muti annyit behoz már belőlük a speciális kísérletéhez, hogy nem lesz már annyi rendfenntartó Európában, hogy megfékezze a vadállatokat, csak valami speciális szelídítési módszer segíthet...
Nannyó
2016. március 02. 15:16
Nem akarok muszlimmá válni. Nem áll jól a csador... :)
ZolieM
2016. március 02. 15:16
Már így is túl sokan vannak! Esélye a lassú tempónál is csak annak van, hogy ők megszoknak minket, mi pedig muszlimmá válhatunk, mielőtt még kivégeznének bennünket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!