Belga ügyész: Az el-Bakraoui fivérek voltak az elkövetők

2016. március 23. 15:03

Megerősítette szerdán a belga főügyész, hogy az el-Bakraoui fivérek követték el a keddi brüsszeli terrortámadásokat. A testvérek kapcsolatban álltak a nemrég pizzarendeléssel lebukott Salah Abdeslammal, a párizsi vérengzések kitervelőjével is. Még két ismeretlent keresnek a hatóságok, a harmadik merénylőt pedig még nem fogták el.

2016. március 23. 15:03

Megerősítette a keddi brüsszeli terrortámadások elkövetőinek személyazonosságát szerdán tartott sajtótájékoztatóján a belga szövetségi főügyész, aki szerint valóban az el-Bakraoui néven ismert két fivérről van szó.

Frédéric Van Leeuw tájékoztatása szerint Ibrahim el-Bakraoui, aki a repülőtéren robbantott, végrendeletet hagyott egy később megtalált laptopon. Fivére, Khalid a brüsszeli Maelbeek metróállomáson robbantotta fel magát egy szerelvényben.

A testvérpár különböző bűncselekmények miatt már korábban is ismert volt a rendőrség előtt. Egyikük bérelte hamis papírokkal a belga főváros Forest negyedében azt a lakást, amely feltehetőleg a novemberi párizsi terrortámadások főszervezője, az előző pénteken elfogott Salah Abdeslam rejtekhelyéül szolgált az utóbbi hónapokban.

Van Leeuw kiemelte: a hatóságoknak még nem sikerült azonosítani az Ibrahim el-Bakraouival együtt érkezett, a repülőtér kamerái által rögzített másik két embert.

Sajtóértesülések szerint a korábbi hírekkel ellentétben a belga rendőrök mégsem fogták el Najim Laachraouit, a harmadik, még szökésben lévő merénylőt, aki a gyanú szerint előző nap részt vett a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér elleni terrortámadásban.

A La Libre Belgique című helyi napilap úgy tudja, hogy egy másik gyanúsítottat vettek őrizetbe délelőtt a hatóságok a belga főváros Anderlecht negyedében. A belga szövetségi ügyészség egyelőre nem adott tájékoztatást az ügyről. 

A brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren és a Maelbeek metróállomáson elkövetett robbantásoknak Maggie De Block belga egészségügyi miniszter szerda reggeli tájékoztatása szerint 31 halottja és 260 sebesültje van, utóbbiak között két magyar van.

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zsolt75
2016. március 23. 20:24
Azt hittem, az Olsen ikrek...
Crüwel
2016. március 23. 18:41
Mi van már megint? Itt is egy "merénylő" aki megúszta (mint annó Abdeszlam). Holnap tuti mindenki látni fogja a fotóját kinagyítva (vagy már ma is látta) és megint van egy fő gonosz akire fullra koncentrálni kell. Nagyon remélem,hogy ez nem "csak" egy ügyes terelési akció a nagy pályás terroristák részéről,de ha mégis,akkor nagyon profin csinálják...
Horpadt Bölény
2016. március 23. 18:40
Ez igaz,de arról elfeledkezett ez a derék csinyovnyik hogy az egész Brusszeli székhelyű EU vezetés,maga a a vélthetően szél liberális városvezetés az első számú cinkosa ezeknek a robbantó nemtelen müzlim banditáknak.Hogyan lehetséges,hogy egy egész városnegyed Brüsszel központjában a dzsihadisták bázisa? A kurva anyátokat impotens liberális geci belgák.Az egyedüli megoldás az EU vezetését Moszkvába telepíteni.Putyin Mester gondoskodna a biztonságról.
világbéka
2016. március 23. 18:25
...különböző bűncselekmények miatt ismerték nevüket... Ezt hívja a "fejlettnyugat" sikeres integrációnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!