Izraeli miniszter: A belgák csak csokit esznek az ellenség meghatározása helyett

2016. március 23. 15:03

A belga és más nyugati titkosszolgálatok munkáját kritizálta Yisrael Katz, Izrael titkosszolgálatért felelős minisztere a brüsszeli terrortámadás kapcsán, aki szerint meg kell határozni, ki ellenség és agresszor, a belgák viszont ehelyett csak csokit esznek és parádéznak a liberalizmusukkal.

2016. március 23. 15:03

Yisrael Katz, az izraeli titkosszolgálatért felelős miniszter kritikus hangnemben nyilatkozott Belgiumról, Nyugat-Európáról, sőt Amerikáról is a brüsszeli támadások kapcsán - írja a Jerusalem Online. A miniszter szerint a kritizáltaknak nincs jól meghatározott ellenségképük,ezért nem tudnak eredményesen harcolni a terrorizmus ellen.

Mint mondta: „Először is, meg kell határoznunk, ki az ellenség és az agresszor. Ha a belgák továbbra is csak eszik a csokit, élvezik az életet és parádéznak a liberalizmusukkal, és közben továbbra sem ismerik fel a muszlimokat, akik terrorszervezetként üldögélnek körükben, nem fognak tudni harcolni ellenük.

A miniszter szerint „ha nem definiálod pontosan, ki az ellenséged, nem tudsz ellene globális harcot vezetni. Mi is éljük az életünket, de nincsenek illúzióink abból adódóan, hogy tudjuk, ki ellenség és ki nem. Sem az európaiak, sem az amerikaiak nem tudják, ki áll velük szemben” – fejtette ki Katz.

 

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Frankietheolder
2016. március 25. 08:33
A szállingózó vendégek szokatlanul népes csoportját meglepődve nézte a vár személyzete. Az ebéd alatt a kíséret érdeklődve járta körül a bástyákat, egész csoportok lepték el a feljáratokat, tapogatták az ágyúkat. János strázsamester idegesen rágta a bajszát, elejtve egy-egy csípős megjegyzést. Henrik, a szász brigadéros csitította: Wir schaffen das! - legyintett atyáskodóan. Az ebéd végén a kapitány jóllakottan dőlt hátra, elégedetten pillogva elnehezülő szemhéja alól. - Hozzák már a fekete levest is, nagyuram! – jelentette a legénye. Török Bálint élvezettel szippantott a tiszta budai levegőbe, amelyet egyre érezhetőbben fűszerezett a közeledő kávé illata.
tango47
2016. március 24. 09:52
Igaza van, de ahhoz, hogy Európa hatékonyabb legyen ebben a kérdésben, föl kell áldozni jónéhányat azokból az értékekből, amire oly nagyon büszkék, hogy ne újabb és újabb áldozatokért tartott egyperces néma csendekkel harcoljanak a terrorizmus ellen.
zazriveczazseni
2016. március 24. 08:31
A palesztin terror része az iszlám terrornak, amíg Európa hallgatólagosan szemet huny e felett nem kerülheti el az iszlám terrort, eddig is csak elodázta.
Csikue
2016. március 23. 22:51
Hűha, nem tudom, hogy ez tetszik-e nekem vagy nem. Első esetben migránsgyűlölő náci vagyok, a második esetben zsidógyűlölő náci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!