Három országban történtek letartóztatások a brüsszeli merényletekkel kapcsolatban

2016. március 28. 12:08

Tizennégy embert tartóztattak le Belgiumban, Hollandiában és Olaszországban a brüsszeli terrortámadásokkal kapcsolatban a hétvégén. Már 35-en haltak meg a brüsszeli támadásokban.

2016. március 28. 12:08

Az euronews információi szerint tizenhárom rajtaütést hajtottak végre Belgiumban. Összesen kilenc embert tartóztattak le Brüsszel négy kerületében és Antwerpenben, közülük ötöt később elengedtek, miután kihallgatták őket.

Rotterdamban négy embert vettek őrizetbe, köztük egy francia állampolgárt. A holland városban elfogott 32 éves férfit a francia hatóságok azzal gyanúsítják, hogy köze volt egy tervezett terrortámadáshoz. Várhatóan hamarosan kiadják Franciaországnak.

Olaszországban egy, a belga hatóságok által körözött algériai férfit tartóztattak le. A Salernóban elfogott 40 éves Dzsamal Eddine Ouali a hatóságok gyanúja szerint a párizsi és brüsszeli merényletekben részt vevő terroristákat segítette hamis papírokhoz. Őt szombat éjjel kapták el.

Három ember ellen emeltek vádat

A belga szövetségi ügyészség terrorszervezetben való részvétel miatt vádalt emelt három ember ellen, akiket vasárnap vettek őrizetbe Brüsszelben. Egyelőre nem tudni, hogy a Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak közük van-e a keddi brüsszeli merényletekhez.

A szövetségi ügyészség közölte, hogy a korábbi hírekkel ellentétben nem öt, hanem hat embert engedtek el a kihallgatásuk után. A szövetségi ügyészség azt is közölte, hogy tovább nőtt a robbantásos merényletek áldozatainak száma: a legfrissebb hírek szerint legalább harmincöt ember meghalt, mintegy háromszáznegyvenen megsebesültek. A hatóságok eddig huszonnyolc holttestet tudtak azonosítani, közöttük tizenhat belga és tizenkét külföldi állampolgár van.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
békalepcse
2016. március 28. 12:19
Félelmetes, messzevezető gondolat, amikor a hatalom képviselőinek el kell takarniuk az arcukat.
sersem4
2016. március 28. 12:17
Már csak egymillió hiányzik, meg a tíz millió szimpatizáns/segítő/bűntárs.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!