Eltérítettek egy egyiptomi repülőgépet

2016. március 29. 09:18

Eltérítették az egyiptomi légitársaság Kairóba tartó belföldi járatát kedd reggel, a gép Cipruson száll le. A magányos gépeltérítő férfi, aki egy amerikai egyetem professzora, Cipruson élő exfelesége miatt vállalkozott az akcióra.

2016. március 29. 09:18

Eltérítették az EgyptAir légitársaság Alexandriából Kairóba közlekedő belföldi járatát kedden reggel. A gép a ciprusi Lárnaka repülőterén szállt le – írja az MTI és az Index a ciprusi állami tévéadóra hivatkozva.

Az első hírek még arról szóltak, hogy legalább nyolcvanegy ember, köztük egy fegyveres van a fedélzeten. Később az egyiptomi légi közlekedési hatóság ötvenöt utasról és ötfős személyzetről számolt be.

Az AP hírügynökség szerint erős a gyanú, hogy egy bombát is felvittek a gépre. Több hírforrás, köztük az RT egybehangzóan arról ír, hogy a gépeltérítő robbanóövet erősített magára.

A gépeltérítést egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára. Nem tudni, mi a terrorista vagy terroristák szándéka. Csak arra szólították fel a hatóságokat, hogy ne közelítsék meg a gépet.  A személyzet hét tagján és öt külföldi utason kívül azonban mindenki elhagyhatta a gépet, ami arra utalhat, hogy nem egyszerűen a minél nagyobb pusztításra utazó öngyilkos merénylőről lehet szó.

Cipruson válságstábot állítottak fel. A lárnakai repülőtérre közlekedő gépeket egy másik ciprusi reptérre irányítják át – olvasható az Indexen.

Frissítés, 10:35: A géprabló egy egyiptomi állampolgár, Ibrahim Samaha, aki exfelesége miatt szeretne politikai menedékjogot kapni Cipruson. A helyi televíziónak nyilatkozó szemtanúk a férfi igényét egy arabul írt levélben tudatta a hatóságokkal, amit a repülőgépről dobott ki a leszállópályára. A fedélzeten már csak öt külföldi állampolgár és a (nem öt, hanem) hét fős személyzet van - írja az MNO.

Frissítés 11:32: A férfi amerikai állampolgársággal is rendelkezik, a hírek szerint az atlantai egyetem állatorvos-professzora, és volt feleségével szeretett volna találkozni Cipruson. 

Összesen 74 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Photon
2016. március 29. 22:19
"EgyptAir Hijacking Suspect Arrested in Cyprus" http://www.nytimes.com/2016/03/30/world/middleeast/egypt-plane-hijack-cyprus.html?src=me&_r=0
C.Dömötör
2016. március 29. 14:08
Az egyiptomiak jellemzése az eltérítőről: ,,Ez nem egy terrorista, hanem egy idióta. A terroristák bolondok, de nem hülyék. Na ő viszont az."
még fokozza
2016. március 29. 13:11
ez szerelem
Nannyó
2016. március 29. 12:19
Úgy látszik, minden férfi hülye, ha szerelmes. :)))) Csak úgy bőrszín-függetlenül...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!