Az osztrákok is segítenének a macedón határon, közben az EU-t hibáztatják

2016. március 16. 10:29

Az osztrák védelmi miniszter szerint a balkáni útvonalnak továbbra is zárva kell maradnia, Macedónia pedig nagyon sokat tett ezért, emiatt támogatni kell. Ausztria technikai eszközökkel, például éjjellátókkal segítené a macedón-görög határ biztosítását. Az Idomeni menekülttáborban kialakult helyzetért a miniszter az Európai Bizottságot tette felelőssé, mert nem hajtotta végre az Európai Tanács vonatkozó határozatait.

2016. március 16. 10:29

Nagyjából 14 ezer bevándorló torlódott fel a macedón-görög határon Idomeninél, miután lezárták a balkáni útvonalat. A migránsok a határon várakoznak azt remélve, hogy újranyitják az útvonalat.

Az osztrák védelmi miniszter, Hans Peter Doskozil a Die Welt-nek azt mondta: a balkáni útvonalnak feltétlenül zárva kell maradnia. Ennek érdekében Ausztria segítséget ajánl fel Macedóniának a határ őrzéséhez. Elsősorban technikai eszközökkel, például éjjellátókkal segítenének. A miniszter hangsúlyozta, hogy Macedónia a határ biztosításával rendkívül sokat tett az egész EU-ért, ezért az unió részéről is erősebb pénzügyi támogatás járna neki.

Az Idomeni táborban kialakult helyzetért Doskozil az Európai Bizottságot tette felelőssé. „Ha az Európai Tanács határozatait a hotspotokról, az ellenőrzésről és a regisztrációról, valamint az európai elosztásról rögtön végrehajtották volna, akkor most teljesen más lenne a helyzet” – fogalmazott az osztrák védelmi miniszter.

Doskozil Bulgária számára is több támogatást szorgalmaz. Szerinte, mivel az illegális migráció milliárdos üzlet az embercsempészek számára, így a migráció folytatódni fog. Egy lehetséges érintett ország pedig Bulgária, mivel hosszú közös határszakasza van Törökországgal. A határ török oldalán 4-500 ezer migráns tartózkodik jelenleg – tette hozzá a miniszter. Szerinte ami Görögországnak jár az EU-tól, az jár Bulgáriának is.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2016. március 16. 21:58
A sok selejtes balos becsi bolond nem megy ertuk autoval a makedon hatarra? Mi tortent, most kussolnak a tetvek?
Haka Pc
2016. március 16. 19:25
Dehogy jött meg az eszük. Csak elolvasták a közvélemény kutatásokat, és rájöttek, hogy mennek a lecsóba, ha nem változtatnak. Bár, ha így nézzük, valóban megjött az eszük. :)
luga
2016. március 16. 19:24
Ameddig KÖZÉRTHETŐEN nem mondják el az EU tisztségviselői, és a hibbant Merkel, hogy STOP, addig reménykednek, és jönnek Európába a szerencsétlen elhülyítettek, és a nagyon is tudatos megszállók.
alex.leopardi
2016. március 16. 18:23
hihi,nagyon jó
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!