Az idegenellenesség ellen tüntettek az európai szociáldemokraták Brüsszelben

2016. március 16. 16:59

Az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (SD) szervezett tüntetést szerdán Brüsszelben az idegenellenesség ellen. A tüntetésen szolidaritásra, befogadásra és összefogásra buzdítottak és felhívták a figyelmet az EU felelősségére a háború sújtotta országok iránt. A megmozduláson többek között Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke is részt vett.

2016. március 16. 16:59

Az idegenellenesség és a „nemzeti önzés” ellen tüntettek az európai szociáldemokraták szerda délután Brüsszelben. Az Európai Parlament szociáldemokrata frakciója (SD) által szervezett megmozdulás résztvevői szolidaritásra, valamint az Európai Unió alapértékeinek tiszteletben tartására szólítottak fel a migrációs válság kezelésével kapcsolatban. 

A tüntetők hangsúlyozták, nem hajlandók elfogadni egy olyan Európát, amelyik hátat fordít a háború elől menekülő kétségbeesett férfiaknak, nőknek és gyerekeknek. „Nem fogjuk elfogadni, hogy falakat emeljenek közénk” – írták a demonstrációra való felhívásban. 

A rendezvényen részt vett többek között Martin Schulz, az Európai Parlament elnöke, Federica Mogherini, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője, valamint Gianni Pittella, az SD vezetője és Szergej Sztanisev, az Európai Szocialisták Pártjának (PES) elnöke is. „Történelmi felelősségünk és kötelességünk befogadni azokat, akik a háború és az erőszak elől menekülnek” – hangoztatta Martin Schulz. Hozzátette: „azért hozták létre az Európai Uniót, mert együtt erősebbek vagyunk, mint külön-külön”. 

Gianni Pittella felszólalásában kijelentette: a legfőbb ellenségünknek a közöttünk épülő falak számítanak. „Mindenkinek kötelessége megvédeni az Európa-projektet a jövő generációi számára.” Az olasz politikus szerint ezen projekt túlélése attól is függ, hogy miként kezelik a menekültválságot. 

Szergej Sztanisev szerint „több Európára és koordinált fellépésre” van szükség, ugyanis csak közös erővel lehet megoldani a válságot. Mint mondta, a „menekültek nem bűnözők, háború elől menekülnek, ahogyan a múltban európaiak is tették”. A volt bolgár miniszterelnök kiemelte: az európai integrációt éppen azért hozták létre, hogy lebontsák a falakat és hidakat építsenek közöttünk. „Ezt az eszmét minden áron meg kell menteni” – mondta. A résztvevők közül többen olyan táblát tartottak a magasba, amelyen az volt olvasható, hogy: „Nemet a falakra, igent a menekültek európai integrációjára”.

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Hora
2016. március 17. 08:11
Mi lesz a következő követelésed Pumukli Kandúrka? Hogy szopjon le vmelyik közhatalmat gyakorló személy? Hát mit diktáltak Sorosék? Kövi programpont? Csak "spontánul" tudod, a "szakmaiság" mindenek előtt...
Hora
2016. március 17. 08:00
Igen. http://leleplezo.eu/?modul=oldal&tartalom=1196577 amit korábban összesküvés elméletnek gondoltunk, mára már gyakorlat lett. Ez van.
Hora
2016. március 17. 07:54
A cikket elmenteni! Hogy, könnyen meg lehessen nevezni a felelősöket amikor majd beindul a balhé. Amikor a migráncok levetik álarcukat. Amikor az elhájasodó nyugati polgárnak is leesik, hogy kurva nagy hibát vétett azzal, hogy félrenézett és engedett a ballibáknak.
Harangláb
2016. március 17. 07:11
Lemmingek tüntetése a kollektív öngyilkosságért...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!