Németh Zsolt: Meg kell őrizni Európa egységét

2016. február 05. 15:18

Az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke a német Bundestag külügyi bizottságának elnökét fogadta pénteken az Országházban. Németh Zsolt a találkozó után úgy fogalmazott: meg kell őrizni Európa egységét és közös álláspontot kell kialakítani.

2016. február 05. 15:18

Meg kell őrizni Európa egységét annak ellenére, hogy abban a migrációs válság olyan repedéseket idézett elő, amelyek nagyon kockázatosak az egész európai projekt jövőjére nézve – mondta Németh Zsolt, az Országgyűlés külügyi bizottságának elnöke, miután a német Bundestag külügyi bizottságának elnökét fogadta pénteken az Országházban.

Németh Zsolt kiemelte: párbeszédre, szoros egyeztetésre és a félreértések tisztázására van szükség. Közös álláspontot kell kialakítani, és „sokkal több kérdésben értünk egyet, mint ahogy az látszik” – fogalmazott. Hozzátette: az esetleges nézetkülönbségek vonatkozásában fontos a párbeszéd. Norbert Röttgen hangsúlyozta: a kihívásokat, amelyekkel Európa jelenleg szembenéz, csak közös európai válasszal lehet megoldani.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Greffiti
2016. február 06. 08:12
Nem kérünk a nyugat-európai értékekből!
Akitlosz
2016. február 06. 01:20
Ami nem létezik, azt nem lehet megőrizni. Szerencsére közös álláspont sem lesz, mert a helyzetet megoldó, hasznos javaslatot úgysem fogadnak el közösen, amit meg elfogadnának abból jobb nem kérni. Ez az alak csak egy nemzetellenes atlantista.
Harangláb
2016. február 05. 22:23
Diplomatikusnak kell lenni...Pl. bocsánatot kérhetett volna németektől, hogy nem segítettünk nekik időben jó tanácsokkal, és ezért a Merkel kénytelen volt ennyi rossz döntést hozni...:)
Harangláb
2016. február 05. 22:21
Ez olyan martonyis duma...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!