Migránskvótát ellenző határozat-sablonokat küldött a Fidesz az önkormányzatoknak

2016. február 09. 10:32

A Fidesz választókerületi elnökein, megyei központjain keresztül országszerte szövegjavaslatokat küldött az önkormányzatoknak, mely alapján a képviselő-testületek határozatban elítélhetik az EU-s migránskvótát – írja az Index. A portál arról is ír: a román határ mellett fekvő több településen is készülnek már a kerítés továbbépítésére.

2016. február 09. 10:32

A magyar-román határ mentén fekvő Kiszomboron és Battonyán is készülnek már arra, hogy továbbépítsék a határkerítést – írja az Index. A déli határ felől, a kerítésen vagy a Tiszán át egyre többen érkeznek ismét, illetve Románia felől is voltak próbálkozások.

A Fidesz eközben országszerte határozati javaslat-sablonokat küldött ki az önkormányzatoknak, amelynek elfogadásával a települések az EU által előírt migránskvóta ellen tiltakozhatnak. A román határ melletti Kisszomboron kedden hoznak erről határozatot, de a Győr melletti Vámosszabadi polgármestere is azt mondta az Indexnek, hogy két héten belül elfogadják a szöveget. 

A vámosszabadi táborban most csak százan vannak (korábban volt, hogy nyolcszázan is voltak), de a polgármester attól tart, hogy bármikor kialakulhat olyan helyzet, amely újabb menekülteket hoz a táborba és akkor könnyen felmerülhet a tábor bővítésének terve is. 

Lázár János már a múlt csütörtökön kijelentette, hogy ha az Európai Bíróságon nem nyeri meg Magyarország a migránskvóta megtámadásával kapcsolatos pert, akkor Hódmezővásárhely helyi rendeletben fogja megtiltani a migránsok betelepítését. Lázár utalt arra is, hogy ez az út más települések előtt is nyitva áll.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nem Ertem
2016. február 18. 10:03
Kedves megerto befogadok!Ne sunyin elbujva hanem nevvel es pontos cimmel,hogy ide kuldjetek majd en eltartom!Ezt elismernem. Hany Magyar szegeny gyereken lehetne segiteni ezen a penzen ezt most mert nem kerdezik!
Héja
2016. február 18. 10:03
Kommented még többet árul el a te józan észről vallott felfogásodról.
Antigoné
2016. február 10. 12:56
Nem árt felkészülni az újabb rohamra és az EU további bénázásaira.
Nannyó
2016. február 09. 23:12
Nem. Nem kell semmiféle betelepítés. Majdnem a teljes magyar lakosság migránskérdésben a magyar kormány mögött áll.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!