Skóciában migránskritikus kommentekért tartóztattak le egy férfit

2016. február 17. 15:10

Szíriai menekültekről szóló sértő Facebook-kommentek miatt tartóztattak le egy férfit Skóciában – írja a The Guardian.

2016. február 17. 15:10

A közösségi médiában közzétett, migránsokat kritizáló kommentekért vették őrizetbe a negyvenéves férfit a skót Bute szigetén a The Guardian szerint.

12 szíriai család érkezett decemberben a tengerparti Rothesay on Bute városába, miután Skócia magára vállalta az Angliába érkező mintegy 1000 menekült harmadának elhelyezését. 

Humza Yousaf, a letelepítési programot koordináló menekültügyi munkacsoport vezetője és a skót kormány egyetlen muszlim minisztere egy nappal a megérkezésük előtt hívta fel a rendőrség figyelmét az interneten megjelenő iszlamofób gyalázkodásra.

Nem tolerálják az intoleranciát

Nem sokkal a megérkezésük után Mhairi Black, a Skót Nemzeti Párt képviselője kritizálta az online felületeken megjelenő tudatlan és rosszindulatú véleményeket, melyek a skóciai menekülteket a párizsi merénylőkkel hozták kapcsolatba. 

Ewan Wilson, a dunooni rendőrség felügyelője az őrizetbe vételt követően elmondta: reméli, hogy ez a letartóztatás mindenki számára nyilvánvalóvá teszi, hogy a skót rendőrség a közösségi médiában megnyilvánuló uszítást és gyűlöletkeltést semmilyen formában nem tolerálja.

Összesen 66 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
heep
2016. február 25. 01:55
Korrekt eljárás. Nehogy már azt higgyék a skótok, hogy Skócia az övék. Már a felvetése is ennek felháborító. Börtönbe az ilyen impertinens alakokkal.
metálgitár
2016. február 18. 22:11
"a skót kormány egyetlen muszlim minisztere" Ez az "egyetlen" szó nagyon tetszik. Olyan rosszallónak tűnik. Miért, mégis hány muszlim miniszternek illene lennie egy skót kormányban?
tyIer durden
2016. február 18. 15:06
Liberálfasiszta diktatúra. S ezek szoktak aggódni a magyarországi sajtó- és szólásszabadságért. Hányinger. A nyugat megérett a pusztulásra.
Akitlosz
2016. február 18. 13:41
"Humza Yousaf, a letelepítési programot koordináló menekültügyi munkacsoport vezetője és a skót kormány egyetlen muszlim minisztere egy nappal a megérkezésük előtt hívta fel a rendőrség figyelmét az interneten megjelenő iszlamofób gyalázkodásra." Annyira skót az a miniszter, mint én muzulmán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!