Emberi mulasztás miatt történt a bajorországi vonatbaleset

2016. február 16. 15:16

A forgalomirányító tiszt figyelmetlensége okozta a tizenegy halálos áldozattal és több mint nyolcvan sérülttel járó bajorországi vonatbalesetet – jelentette be Wolfgang Giese, a traunsteini ügyészség vezetője. A vasutas hiába észlelte a hibáját, akkor már nem tudta a katasztrófát megakadályozni.

2016. február 16. 15:16

Emberi mulasztás miatt történt az egy héttel ezelőtti bajorországi vonatbaleset – jelentették be kedden a 11 halálos áldozattal járó szerencsétlenség ügyében indított vizsgálat vezetői.

A nyomozás eddigi adatai szerint egy forgalomirányító tiszt felelős a balesetért. Ha betartotta volna a szabályokat, nem ütköztek volna egymásnak a vonatok – mondta Wolfgang Giese, a traunsteini ügyészség vezetője a vizsgálatok eredményeit ismertető sajtótájékoztatón Bad Aiblingban. A 39 éves férfi ellen eljárást indítottak gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával.

A forgalomirányító szabad jelzést adott az egyik vonatnak, míg a másik is az egypályás szakaszon volt, így a két szerelvény elkezdett egymással szemben haladni. Amikor a vasutas észlelte, hogy hibázott, megpróbálta megelőzni a katasztrófát, de már késő volt. A balesetben több mint nyolcvanan megsérültek.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
öszödibeszéd
2016. február 17. 04:06
a híres német precizitás! hogy lehet több száz ember életét így kiszolgáltatni, ennyire korszerűtlenül eljárni!! tróger egy nemzet ez a német!
thymian
2016. február 16. 19:53
32:50-nél van a vonat a baleset helyszínén és 35:50-nél látszik, amint a másik vonat bevárja Kolbermoorban a Bad Aibling felől érkezőt. Akkor is így kellett volna történnie. https://www.youtube.com/watch?v=VsobYN4etCo (A mi vonalunkon is sokáig csak egy vágány volt, most gyakran be kell várni az S-7-est a Kreuzstrasse irányából, mert ott még mindig egy vágány van és gyakran késik.)
thymian
2016. február 16. 18:52
Ezt már egy nappal a baleset után tudtuk, mivel a forgalomirányító mikor megtudta, hogy balesetet okozott, összeesett. Egy hétig kellett vizsgálni, nem-e mégis a manók voltak. Bezzeg az airbus balesetnél már néhány óra elteltével tudták, hogy az öngyilkos pilóta volt a tettes és világgá is kürtölték.
thymian
2016. február 16. 18:48
Csak azt tudnám, minek a technika, ha ilyen egyszerűen ki lehet iktatni? Mert a technika kapásból leállította volna a vonatokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!