A magyar példával kampányol az AfD Németországban

2016. február 26. 08:54

Az EU-, euró- és bevándorlás-kritikus német AfD (Alternative für Deutschland) párt a magyar migránskvótás népszavazással kampányol Szász-Anhalt tartományban: Mikor lesz ez nálunk is, Merkel asszony? teszi fel a kérdést a plakáton André Poggenburg, a párt listavezetője.

2016. február 26. 08:54

Március 13-án választást tartanak a kelet-németországi Szász-Anhalt tartományban. Az alig pár éve alakult, EU-, euró- és bevándorlás-kritikus AfD (Alternative für Deutschland) párt a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint a harmadik helyen áll 17 százalékkal a CDU (30 százalék és a Kelet-Németországban erős szélsőbal (Linke, 21 százalék) mögött.

Az AfD tartományi listavezetője, André Poggenburg most Magyarországgal példálózik kampányában. Plakátja felirata így szól:

„Népszavazás Magyarországon a menekültek befogadásáról! Mikor lesz ez nálunk is, Merkel asszony? Vagy a német nép túl ostoba az önrendelkezéshez?”

A Facebookon eddig tízezres nagyságrendben lájkolták az üzenetet.

Összesen 139 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vén Csataló
2016. szeptember 12. 13:12
Azért van téblábolás, mert addig is viszonylag zavartalanul áramlanak befelé a muszlim csapatok. Ez nem valamiféle tanácstalanság. Ez szándékos obstrukció. A döntéshozatal szándékos megbénítása végtelen ülésezésekkel, amelyek semmilyen valós cselekvést nem eredményeznek. Döbbenet, hogy maga az EU-bürokráciája blokkolja a hatékony fellépést. Vannak törvényeink, amelyek világosan mutatják, hogy minek kellene lennie az eljárásnak. Az EU-ba csak érvényes útlevéllel és vízummal lehet belépni. Az EU-ban csak munkavállalási és letelepedési engedéllyel lehet tartósan tartózkodni. Csak az menekült, aki közvetlenül olyan területről érkezik, ahol veszélyben az élete. Egy országgal arrébb már bevándorló. Aki erőszakkal akar határt lépni, azt erőszakkal kell megakadályozni ebben. Ha megtámadja a határőrizeti szerveket, akkor a határőrizeti szervek kötelessége megvédeni a határt és önmagukat, ami akár a támadó életébe kerülhet. Ez ilyen baromian egyszerű és semmi köze hozzá semmiféle emberbaráti maszlagnak, amivel az EU döntéshozatali mechanizmusaira rátelepül libsi söpredék most felül akarja írni a törvények betartatásának kötelezettségét. Amit most az EU művel az a saját törvényeinek a semmibevétele. És egyben az európai polgárok érdekeinek a semmibevétele, lényegében a fehér európai népesség és kultúra kiirtására tett kísérlet. Még egy-két ilyen "bénázós", "tétova" év és végérvényessé, totálisan visszafordíthatatlanná válik muszlim invázió és ezzel az európai népességcsere. A fehér, európai ember leváltása egy olcsóbb, igénytelenebb, könnyebben manipulálható lakosságra. Igazából felfoghatatlan, hogy vannak, akik szerint ez egy végrehajtható ötlet. Hogy vannak, akik tényleg azt hiszik, hogy 500 millió európai ezt ölbe tett kézzel fogja végignézni, elég lesz kézben tartani a politikusaikat, meg a sajtójukat, meg azt a néhány hasznos idiótát, akik akkor is bocsánatot kének, ha az orruk előtt erőszakolják meg a saját anyjukat. De tartok tőle, hogy ennek valami szörnyű vérengzés lesz a vége. Persze azoknak, akik ezt Európára szabadították (pl. Soros György, hogy égjen örökké a pokolban) - az is jó. Az is jó, ha a muszlimok 20-30 éven belül többségbe kerülnek Európában és ezzel véget vetnek a fehér bennszülöttek dominanciájának a saját kontinensükön, de az is jó, ha széthullik az EU, sőt, az is jó, ha újra csatatérré válik Európa.
Vén Csataló
2016. szeptember 12. 13:10
Látom, nem kispályás agyalágyult vagy! A kormány csak azt hajthatja vége, ami törvénybe van foglalva. Törvényt viszont csak az országgyűlés hozhat. Hallottál már költségvetésről? A kormány terjeszti elő és a parlament fogadja el. A kormány csak a parlamenti elfogadás után hajthatja vége. Népszavazásnál ez úhgy megy, hogy népszavazás megmondja, hogy A vagy B, a kormány törvénytervezetet csinál belőle, a parlament meg elfogadja és ezután hatható végre. Tehát akkor ismét megkérdem: ha egyszer ennyire földostoba barom vagy, minek ugatsz bele olyasmibe, amiről fogalmad nincs?
Vén Csataló
2016. szeptember 12. 13:10
Azért te agyalágyult, mert egy népszavazási kérdést, nem a magadfajta 4 elemis szintén kell feltenni, hanem úgy, hogy az de jure beilleszthető legyen a jogrendszerbe. Te azzal az 1 bites agyaddal nyilván úgy képzeled, hogy egyesével fogsz országos népszavazni minden egyes bevándorlóról. Na most ez bár tényleg fantasztikus ötlet, de kénytelen vagyok tájékoztatni róla, hogy gyakorlatban nem valósítható meg. Továbbá ez az ország népképviseleti demokrácia, ahol a jónép nem rohangászik 15 percenként népszavazni, hanem a választott képviselői útján gyakorolja a hatalmat. Ha nem tetszik fáradj át Észak Koreába, ott ilyen probléműd nem lesz. Az meg, hogy te nem bízol a Fidesz-többségű parlamentben végképp az egyéni szocproblémád, pont leszarom, akkor is így lesz. Teccettek volna választást nyerni. Ja hogy az nem megy.
balbako_
2016. április 05. 07:31
De az Istenadta nép is mellettünk áll! Merkel politikája ellen 82%. Az már valami!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!