A legfőbb ügyészt és a miniszterelnököt is lemondatná az ukrán elnök

2016. február 16. 17:15

Arszenyij Jacenyuknak távoznia kell a posztjáról Petro Porosenko államfő szerint – jelentette be az ukrán elnöki hivatal kedden. A KárpátHír információi szerint az államfő Viktor Sokin főügyészt is elmozdította a posztjáról. Porosenko nem tervez új választást kiírni, a jelenlegi kormánykoalíciót kérné fel kormányalakításra.

2016. február 16. 17:15

Petro Porosenko ukrán államfő szerint a súlyos belpolitika válságra csak az jelenthet megoldást, ha megújul a teljes kormányzat, ezért Arszenyij Jacenyuk miniszterelnöknek le kell mondani. Az államfő szerint Jacenyuk előtt két út áll: önként felajánlhatja lemondását, vagy megvonják tőle a bizalmat bizalmatlansági eljárás útján – írja a KárpátHír. A kedd délre kitűzött parlamenti meghallgatást végül elhalasztották.

Az elnöki hivatal sajtójelentéséből kiderül, hogy Petro Porosenkonak nem áll szándékában új választásokat kiírni, legfeljebb rendkívüli esetben. Az új kabinetet a papíron jelenleg is létező Petro Porosenko Blokk, Népfront, Batykivscsina és Szamopomics alkotta koalíció bázisán kell kialakítani az államfő szerint. A Népfrontot a miniszterelnök esetleges lemondása esetén is politikai partnernek tekinti.

A lap információi szerint Viktor Sokin főügyésszel személyesen tudatta az államfő kedd reggel, hogy neki is távoznia kell. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2016. február 16. 20:11
"A legfőbb ügyészt és a miniszterelnököt is lemondatná az ukrán elnök" Ez nálunk is aktuális lenne. Bár az ő esetükben a lemondatás már kevés.
antioxi
2016. február 16. 19:13
A bibsi Jacenyuk lelécelt viharos sebességgel. Gondolom Vicotira Nuland (az USA európai és eurázsiai ügyekért felelős amerikai külügyi államtitkára, a Majdan téri "főrendező") és a CIA aktiv közreműködésével.
mo ching
2016. február 16. 18:33
Haha, Nudelmann szalad a konyhába sütit sütni. http://caricatura.ru/shiz/smix/pic/1836.jpg
3M..
2016. február 16. 18:17
Amire 67 esztendeje nem volt példa. "Jacenyjuk amint befejezte kijevi előadását a Radában, asszonyostul-gyerekestül kivágtázott Kijev Boriszpol repterére, és elrepültek egy repülőgéppel Berlinbe." http://www.balrad.com/2016/02/16/szenya-elszarnyalt/ Szebb Jövőt!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!