USA: a fegyverlobbi nem örül a szigorításnak

2016. január 06. 19:04

A fegyverlobbi képviselői szerint Obamának nincs joga ahhoz, hogy változtasson a fegyverhasználat szabályozásán.

2016. január 06. 19:04

Mi úgy gondoljuk, hogy egy rendeletet csak olyan hozhat, akinek megvan hozzá a joga, és az elnök nem képes arra, hogy az alkotmány szerint ebben az ügyben ezt megtegye” – véli Larry Pratt, a Gun Owners of America fegyvertartásért lobbizó szervezet ügyvezető igazgatója. Szerinte Barack Obamának együtt kellene működnie a fegyverlobbi képviselőivel. Pratt szerint amikor a demokraták megpróbáltak változtatni a fegyvertartás szabályain, mindig problémákba ütköztek. Ha a 2016-os választás előtt ezt meg szeretnék lépni, csak tessék – tette hozzá.

A képviselőház republikánus elnöke, Paul Ryan szerint Obama intézkedései nem sértik az alkotmány második kiegészítését, ugyanakkor pártjának ébernek kell lennie.

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gregorius
2016. január 07. 16:51
Nekem igazából azokkal a felelőtlen hülyékkel van bajom, akik a gyerekek számára elérhető helyen hagyják a pisztolyukat, aztán az öt-hatéves bátyus lelövi játékból a kétéves húgit...Sajna elég sok ilyen eset volt az USA-ban, leggyakrabban az fordult elő, hogy a gyerek saját magát sebesítette meg.
Syrius Black
2016. január 07. 00:56
Minden felnőtt, büntetlen előéletű, normális magyar állampolgárnek lehessen fegyvere.
Akitlosz
2016. január 06. 21:51
A fegyverlobbit lőjék le legelőször!
még fokozza
2016. január 06. 20:06
Szomorú vagyok. Az amerikai népnek lehet fegyvere. Tudják, hogyan kell kezelni, mire való, a szabadság része. Talán Orbánnak igaza van. A magyarnak nem való szabadságot adni. Nem tudna vele élni. Nekünk, ilyeneknek, inkább épít stadiont, hogy nézzük a meccset.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!