Tóth Csaba (Baba) a Migration Aidet és Zsohár Zsuzsannát vádolja

2016. január 13. 16:52

A Migration Aid Babája azt állítja: ő intézett mindent a Keletinél, Zsohár Zsuzsanna nem csinált semmit, csak nyilatkozgatott a sajtónak. Ő az összegyűlt milliókból egy gyufaszálat se látott.

2016. január 13. 16:52

Ujhelyi Sándor megalapította a Facebook-csoportot és kihozott pár szendvicset, mikor még csak 20-an voltak, de mikor tömeges lett a migránskrízis, őt hagyták ott – panaszolja Tóth Csaba (Baba), a Migration Aid önkéntese a Ripost által közzétett hangfelvételen.

Baba a pénzadományokkal kapcsolatban azt mondja: a Migration Aid csak egy Facebook-csoport volt, így nem volt letéti számlája. Volt viszont egy számlaszám, ami egy gyógyszertáré volt, és arra – mikor a migránsok már kétezren voltak a Keletinél, és felfigyelt a világ az ügyre – beérkezett több tízmillió forint. „Mi ebből egy gyufaszálat nem láttunk, de hónapokon keresztül az én újságcikkemmel meg képemmel koldultak nemzetközi alapítványoknál” – mondta.

Zsohár Zsuzsannáról, a Migration Aid szóvivőjéről, aki romantikusan a kamerák előtt találkozott szír párjával, Baba azt mondja: ők ott a Keletinél nem csináltak semmit. Ő, Baba volt a bejáráson mindenhol, a pályaudvaroknál. Baba azt állítja, ő vette át a Keletinél a raktárat is, aminek az ablakára egyik napról a másikra kikerültek a Migration Aid matricái, Zsohár pedig elkezdett interjúkat adni. Azt mondta, ő számon is kérte a Migration Aid-et, mikor kiderült, hogy például másfélmilliós postaköltségeket számoltak el. 

A Ripost a Baba tevékenységéről szóló cikkében azt állítja, hogy a férfi 98 millió forintot csalt korábban, és a most önkéntesként ismert férfi korábban börtönben is ült csalásért.

Összesen 88 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Starlord
2017. szeptember 29. 21:58
"Alibaba és a negyven rabló." :D Nem tudom már kié volt, de biztos nem haragszik ha lopom. :P
drkovax
2017. január 31. 01:29
A kuruc azután kattant rá, hogy egy fidelitas közlemény felhívta a figyelmet a Baba büntetett előéletére ...
drkovax
2017. január 31. 01:29
Ja, és itt is volt az a közlemény ...
kulakman
2017. január 02. 14:14
Szimpatikus figura a pulimat se bíznám rá , pedig itt valami csivavával pózol. De a zsuzsika kedves is megéri a pénzét, ki hitette el ezekkel ,hogy hitelesek?? Kezd ez a migrációs probléma ráfeszülni a kiagyalókra meg a támogatókra is!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!