Több idő kell Amerikának az Iránra kivetendő szankciókhoz

2016. január 03. 09:31

A Fehér Ház bejelentése szerint az amerikai kormány azt várja, hogy Irán az elkövetkező hetekben befejezze a nemzetközi atommegállapodás életbe léptetéséhez szükséges intézkedéseket. Az Államoknak további diplomáciai egyeztetésekre van szüksége, mielőtt szankciókat hirdetne Teherán ellen rakétaprogramja fejlesztése miatt.

2016. január 03. 09:31

Az Egyesült Államok kormányzata azt várja, hogy Irán az elkövetkező hetekben befejezze a nemzetközi atommegállapodás életbe léptetéséhez szükséges intézkedéseket, ugyanakkor az ország ballisztikus rakétákkal végzett kísérletei miatti szankciók előkészítéséhez több időre van szüksége Washingtonnak – közölte az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadójának helyettese újságírókkal. Ben Rhodes Maui szigetén (Hawaii-on) tartott rövid tájékoztatót helyi idő szerint szombaton, Obama elnök ugyanis – mint nyolc éve mindig – a karácsonyi-újévi ünnepek idején ott vakációzik a családjával.

 
Rhodes a többi között arról beszélt, hogy a kormányzatnak további diplomáciai egyeztetésekre van szüksége, mielőtt szankciókat hirdetne Teherán ellen rakétaprogramja fejlesztése miatt. A nemzetbiztonsági tanácsadó helyettese ugyanakkor fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a döntés nem azért várat magára, mert Teherán nyomást gyakorol Washingtonra. „További munkára van szükségünk, mielőtt további intézkedéseket jelentünk be, de ez nem olyasmi, amit megvitatnánk az iráni kormánnyal” – nyilatkozta Ben Rhodes. Hozzátette, hogy a washingtoni kormány figyelemmel követi az Iránnal kötött hathatalmi megállapodás iráni kötelezettségeinek betartását, illetve a paktumban foglalt intézkedések megvalósítását.

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. január 03. 14:42
Irán meg, úgy látom nemigen rezzent össze. Az oroszok megrendszabályozásával is csak kiröhögtette magát a "nyugat".
Mindjárt
2016. január 03. 10:59
A közel-keleti szemétdombban két ország van amelyik tiszteli a keresztények jogait. Az egyik Irán, a másik Szíria. Ha az oroszok nem lépnek közbe akkor Szíriát már régen a szélsőséges, kereszténeket gyilkoló muzulmán terroristák uralnák. Szíriában van még remény a keresztényeknek de nagyon kevés. Asad tiszteli a keresztények jogait és élvezi a keresztének támogatását. Iránban nem kell félni a keresztényeknek. Jó lenne ha békén hagynák őket.
Syrius Black
2016. január 03. 10:07
Szar jenkik...a perzsa csávóknak mièrt nem lehet? :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!