Önjelölt polgárőrség járőrözne Düsseldorfban

2016. január 07. 16:08

A németországi szilveszteri erőszakoskodások hatására önszerveződő polgárőrség alakul Düsseldorf városában, hogy a rendet őrizzék az utcán.

2016. január 07. 16:08

Miután szilveszter éjszakáján több német nagyvárosban is tömeges erőszakoskodások történtek, Düsseldorf városában polgárőrség szerveződik egy Facebook-csoportban, hogy hétvégente és nagyrendezvényeket biztosítsák a rendet a köztereken. A polgárőrség szervezője úgy fogalmazott: „a hölgyeink” számára szeretnék biztonságosabbá tenni a várost – írja a Rheinische Post.

A helyi rendőrség kritikus a kezdeményezéssel kapcsolatban, szerintük az elkövetők utáni nyomozás „nem a polgárok dolga”.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csubaka
2016. január 07. 17:04
A schengeni határok után saját területén belül!!!!!! az állampolgárai tulajdonának és biztonságának megvédésére is képtelenné vált az Európai Unió! Ez az EU nem az, amelyhez csatlakozni vágytunk! Ez az EU nem véd meg semmitől! Merkel és stábja az EU alapszabályait sértette meg durván amikor behívta és beengedett a területére kontroll nélkül mindenkit aki szíriai, afgán vagy iraki menekültnek hazudta magát! Ez az EU a teljes jogrendszerével fenyegeti és zsarolja azokat a tagországokat amelyek nem állnak be a neoliberális eszméket hangoztató de attól fényévnyire álló korrupt brüsszeli multibérenc bürokraták által vezényelt sorba. Ez az Eu bünteti azokat a kormányokat és népeket!!!! (IGEN, tisztelt magyar baloldal,a NÉPEKET, akkor is ha ti mást hazudtok!)amelyeknek nem tetszik a nemzetek európájának erőszakkal és bármi áron való Európai Egyesült Államokká alakítása!!!! Ez az EU a multikat, a bankokat és azok globális gaopolitikai érdekeit védi úgy, hogy a kontinens népeit kasztokba sorolva a védetteken kívülieket (kis schengen!) feláldozhatónak tartja. Merkel pedig már bizonyítottan a kiszolgálója ezen érdekeknek. A kérdés nem az, hogy migránsok voltak az elkövetők vagy sem! A kérdés az, hogy a holokauszt vádjával fölbedöngölt német társadalomban mikor ébre fel az indentitás, az öntudat és képes lesz e leszakadni a német politikai elit a Washington-Tel-Aviv csöcsről, és mikor?
Lorpo
2016. január 07. 16:46
Az emberek lemondtak pár száz éve az önbíráskodásról, és a vérbosszuról, aztán szép lassan a fegyvertartásról. Mindezt állami monopóliummá tették, cserébe az állam garantálja az állampolgárai védelmét. Ha egy állam azonban szembemenve saját szavazói akaratavál, idegenek százezreit telepíti a nyakukra, majd képtelen ezek rendszabályozására, akkor ott az állampolgárnak oga, és kötelessége önszerveződni. A modern demokráciák alapja a társadalmi szerződés, mely világosan kifejti az állam, és állampolgárok jogai, kötelességeit. Amennyiben egyik fél ezt felmondja, értelemszerűen a másik fél is mentesül a szerződés hatálya alól. Magyarra lefordítva: amíg az európai politikusok nagyrésze szembemegy az európai polgárok akaratával, addig nincs joguk törvényre, morálra, genderre, bőrszínre, kultúrára, vagyis semmire se hivatkozni. Örüljenek hogy a keresztény kultúrkörben szocializálódott állampolgárok, nem egyből a lámpavasra rakják őket. Persze szívós munkával oda is el lehet jutni. Kérdés az, hogy ez kinek, és miért lenne jó?
George Soros 2.0
2016. január 07. 16:30
Nem is nyomozni fognak hanem a ti munkatokat ellátni Merkelbérenc polizie..
választópolgár
2016. január 07. 16:23
Annak idején amikor a fejlett, demokratikus, felvilágosult nyugat, ahol már mindennek megvan a kultúrája aminek nálunk még nincsen, Magyarországot támadta a migránshelyzet kezelése, meg a kerítés miatt, elmondtam: ezek a hangok jelentéktelenné, sőt nevetségessé fognak válni, azok a dolgok mellett amik még ezután történni fognak. A megérzésem bejött. Meglett. És még nincs vége.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!