Iszlamista támadó lőtt meg közelről egy philadelphiai rendőrt

2016. január 08. 19:51

Csodával határos módon túlélte a támadást az a philadelphiai rendőr, akire – miközben autójában ült egy kereszteződésnél – egy iszlamista támadó 13 lövést adott le közvetlen közelről. Az egyenruhásnak még arra is maradt ereje, hogy viszonozza a tüzet, megsebesítve az elkövetőt, és rádión bejelentse a központnak a támadást.

2016. január 08. 19:51

Meglőttek! Erősen vérzem!" – kiabálta a rádiójába erősítést kérve az a philadelphiai rendőr, akire autójában ülve, közvetlen közelről nyitott tüzet egy kereszteződésnél odalépő támadó. A 33 éves Jesse Hartnett rendőr gyorsan reagált és viszonozta a tüzet, megsebesítve a fegyverest. 

Az iszlám nevében

Csodával határos, hogy az egyenruhás túlélte a támadást: az elkövető félautomata lőfegyverből 13 lövést adott le, meglehetősen kis távolságból. A Hartnett által megsebesített gyanúsítottat elfogták és ugyancsak kórházban ápolják. A helyi rendőrfőnök szerint teljes beismerő vallomást tett, és azt állította, az iszlám nevében követte el tettét.

A támadásról térfigyelő kamera készített felvételt, melynek egyik kockáján látható, amint a tettes közvetlenül a rendőrautó mellé lép, és benyúl az ablakon. A városi rendőrparancsnok, Richard Ross azt nyilatkozta a videóról, az a legrémisztőbb dolog, amit valaha látott. 

Megúszta

Az elöljáró azt is elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok alapján Hartnett súlyos idegkárosodást szenvedett, ugyanakkor eszméleténél van.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Peter8811
2016. január 10. 07:54
"Iszlamista támadó lőtt meg közelről egy philadelphiai rendőrt" Ez annyira rossz cím,hogy erre automatikusan egy fegyvergyári hirdetés a válasz: Használjon távcsöves puskát!
El Presidente
2016. január 09. 09:39
Világtalan is volt ez a támadó, vagy mi?Két méterről 13-szor lő és egyetlen halált okozó lövést sem tud leadni?Már az iszlamista merénylők sem a régiek. Viccet félretéve, szomorú eset, de örvendetes, hogy rendőr bácsi túlélte.
George Soros 2.0
2016. január 08. 20:37
Szerintem elég lenne kurzust indítani az elkövetőnek arról hogyan kell bánni a rendörökkel. Esetleg elnézést kérni tőle h eddig vallasilag nem integralodott amerika az iszlamhoz
Türelem
2016. január 08. 20:36
Mozgalmas lesz 2016 is. Jelenleg éppen az egyiptomi Hurghadaban, a Bella Vista szállodában lövi egymást három terrorista és a biztonsági szolgálat. Az egyik merénylőt, akin robbanó öv volt, már lelőtték, de még folyik a tűzpárbaj. Tegnap Egyiptomban támadtak Is terroristák izraeli turista buszra. Szerencsére nem volt halálos áldozat. A támadást az Is vállalta magára. Pár napja az olaszországi Vignola utcáján támadott meg négy észak-afrikai fiatal öt olasz fiatalt. Megfélemlítették az olasz fiatalokat és feltették nekik a szokásos kérdést: Istenben, vagy Allahban hiszel? Miközben a milánói önkormányzat 400 eurót fizet azoknak az olaszoknak, akik a lakásukba engednek migránsokat. Izraelben megölték azt az arab terroristát, aki január elsején ölt meg ártatlanokat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!