Time magazin: Merkel az év embere

2015. december 09. 18:54

Angela Merkel német kancellárt választotta az év emberének a Time magazin szerkesztősége. A lap szerint a görög válságra, a menekültkrízisre és a terrorizmusra adott válaszaival Merkel vezeti a legerkölcsösebben az országát a mai világban.

2015. december 09. 18:54

A szabad világ kancellárja” eposzi jelzővel Angela Merkelt választotta az év emberének a Time magazin szerkesztősége. A lap szerint Merkel a lehető legerkölcsösebben vezeti az országát a görög válság, a menekültkrízis és a terrorizmus kihívásainak közepette.

„Egyet lehet érteni vele vagy nem, de nem az egyszerűbb utat választja” – írta Merkelről a főszerkesztő, Nancy Gibbs. Gibbs szerint Merkel többet követelt az országától, mint amennyit a legtöbb politikus merne, és mindvégig erkölcsösen vezette országát egy olyan világban, amely az erkölcsösségnek mindinkább híján van – foglalja össze a hvg.hu.

Az elmúlt hetven évben Németország az ellenszert kereste a nacionalista, militarista, népirtó múltjának mérgére, Merkel pedig most emberséggel, nagylelkűséggel és toleranciával megmutatta, hogy Németország hatalmas ereje mások megmentésére is használható, nem csak rombolásra – írja Gibbs. A főszerkesztő felidézi Merkel azon, a menekültválsággal kapcsolatos kijelentését is, miszerint „ha bocsánatot kell kérnem, amiért a barátságos arcunkat mutattuk szükséghelyzetben, akkor ez nem az én országom”. A cikk méltatja, hogy Merkel annak ellenére kitartott menekültügyben az álláspontja mellett, hogy sokan támadták a konzervatív oldalról is.

A Time év embere jelöltlistáján szerepelt többek között az Iszlám Államot vezető Abu Bakr Al-Bagdadi, Donald Trump amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns, és a Black Lives Matter afroamerikai jogvédő szervezet is.

Összesen 265 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2015. december 10. 14:35
Merkel az év némbere, írják a címben. Nos, amilyen pocsékul rossz év volt, ezen az alapon a cím telitalálat. Ilyen alapon tehát lehet Merkel a "legek politikusa", a legrosszabb.
Senye Péter
2015. december 10. 14:35
Hitler végakaratában elátkozta a német népet. Merkel teljesíti be az átkot? Ami nem sikerült a szőnyegbombázásokkal és a szovjet bosszúhadjárattal, elvégzi a 'willkommen'?
Negue
2015. december 10. 11:33
"Time magazin: Merkel az év embere" Jó. Mondjuk, úgy 2050-ben kérdezzék meg azt a németországi, 10% németet, hogy annak idején tényleg olyan jól tette-e a dolgát az a bizonyos Merkel kancellár?
GiovanniGatto
2015. december 10. 11:28
Amerika szimplán destabilizálni akarja Európát. Az, hogy az idióta Times most az év emberének kiáltotta ki az élete legnagyobb hibáját elkövető Merkel Muttert, pontosan illik a stratégiába.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!