Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Hivatalos: eddig egymillió migráns érkezett idén Németországba

2015. december 08. 18:00

Kedden regisztrálták az idén Németországba érkezett egymilliomodik migránst is – írja a német Bild. A bajor tartományi kormány szociális minisztere szerint mindenképpen szükség van egy felső korlátra a migránsok létszámát illetően, mert Németország tartósan nem fogja bírni ezt az áradatot.

2015. december 08. 18:00

Németországban kedden elérte az egymilliót az idén nyilvántartásba vett menedékkérők száma – jelentette be Münchenben a bajor tartományi kormány szociális minisztere. Emilia Müller a Bild című lap online kiadásában megjelent beszámoló szerint elmondta, hogy a menedékkérők nyilvántartásába (EASY) január 1-jétől december 8-ig egymillió fő adatait vették fel. Ez az összes előrejelzést felülmúló nagyságú tömeg, és azt mutatja, hogy „minden eddiginél inkább szükségünk van egy felső határra a menekültek befogadásában, mert Németország tartósan nem bírja ezt az áradatot” - mondta a miniszter.

Németország lakossága a legutóbbi, 2014 végéről származó hivatalos adat szerint 81,2 millió fő. Az egymillió menedékkérő 1,23 százalékos növekedést jelent. A menedékkérők tényleges száma lehet ennél alacsonyabb, mert vannak, akiket többször vettek nyilvántartásba, és vannak olyanok is, akik távoztak az országból – de akár magasabb is lehet, mert vannak, akik még nem kerültek be az EASY regisztrációs rendszerbe.

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MérlegElőd
2015. december 10. 15:30
Mármint az, hogy köszöntötték és saját lakással és autóval jutalmazták az egy milliomodik bevándorlót. Itt arról nincs szó, csak a Bild-ről.
MérlegElőd
2015. december 10. 15:24
Ez a hír a Somogyi sikolyban jelent meg. ...de sehol nem találni mitől lenne hivatalos.
UvegSam
2015. december 09. 11:34
Es szerinted ez olyan jo dolog? Ket vesztes haborut koszonhetunk az usa nak . Az elso kulonosen fajdalmas, kozep eu. t feldaraboltak, elvesztette a sulyat. Trianon gyalazatarol nem beszelve. Hitlert le kellett verni, de milyen aron! Tortenelmietlen a mi lett volna ha.... De szamos a tersegre kedvezobb kedvezobb forgatokonyv lett volna realitas.
Felhasználó név
2015. december 09. 06:56
1 millio agysebész?! Kevés!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!