A britek EU-kilépése ellen kampányolnak

2015. december 23. 12:00

Egy volt brit külügyminiszter és a lengyel államfő szerint is súlyos rizikót jelentene Nagy-Britannia esetleges kilépése az EU-ból.

2015. december 23. 12:00

Wlliam Hague volt brit külügyminiszter és Andrzej Duda lengyel államfő egybehangzó álláspontja szerint súlyos kockázatokat jelentene Nagy-Britanniára és az Európai Unióra is a brexit, vagyis az esetleges brit távozás az EU-ból.

Lord Hague, aki 2010-től tavaly nyárig volt a konzervatív párti brit kormány külügyminisztere, jelenleg pedig a parlament főrendi kamarájának, a Lordok Házának tagja, a The Daily Telegraph című tekintélyes konzervatív brit napilap szerdai kiadásában közölt cikkében annak a véleményének adott hangot, hogy ha Nagy-Britannia távozik az EU-ból, annak következménye az Egyesült Királyság felbomlása és az unió destabilizálódása lenne.

Andrzej Duda a BBC-nek nyilatkozva szerdán szintén úgy vélekedett, hogy Nagy-Britannia kilépése súlyos válságba sodorná az Európai Uniót.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kulalak
2015. december 23. 22:09
Indoklás nincs? Ez ilyen Y2K probléma? "Nagy-Britannia távozik az EU-ból, annak következménye az Egyesült Királyság felbomlása és az unió destabilizálódása lenne." Mi van? Az EK is?! Miért? "Nagy-Britannia kilépése súlyos válságba sodorná az Európai Uniót." Más a pénz, a határ a víz, semmi gond.
Akitlosz
2015. december 23. 21:51
"súlyos rizikót jelentene Nagy-Britannia esetleges kilépése az EU-ból." Kinek? Nem Nagy-Britannia bomlik fel, hanem az EU és akkor semmi oka nem lesz Nagy-Britanniának felbomlani.
3M..
2015. december 23. 13:30
Ha valamit csúcsra lehet járatni, akkor ez a brit pávatánc, ez az! Komolytalan egy hitelét vesztett ország. Szebb Jövőt!
realista
2015. december 23. 13:05
A megállapítás első részével egyetértek, azaz a britek rosszúl járnának a kilépéssel, mert elég sok kedvezményt csikartak ki az EU-ból mások kárára. Az EU viszont nyerne a kilépésükkel, mert megszabadulnának a "téglától", és így lehetőség lenne egy egységesebb unióra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!