Zágráb szerint Szlovénia horvát területre építi a határzárat

2015. november 11. 18:27

Horvátország szerint Szlovénia horvát területre építette fel a határzár egy szakaszát, ezért különleges rendőri egységeket küldött a helyszínre. Szemtanúk szerint nagyon feszült volt a hangulat, a horvát belügyminiszter szerint csak figyelmeztetni akarták a szlovén hatóságokat.

2015. november 11. 18:27

Horvátország szerdán délután különleges rendőri egységeket küldött a harmicai horvát-szlovén határátkelőhöz, mert szerintük Szlovénia horvát területre építette fel a határzár egy szakaszát – jelentette az N1 horvát kereskedelmi csatorna.

Öt kisbusszal érkeztek a határhoz a horvát különleges rendőri alakulat tagjai, akik újságírók szerint azzal a szándékkal jöttek, hogy lebontsák a Rigonce közelében fekvő átkelőnél felhúzott szlovén drótkerítést. Ugyanakkor Szlovénia is rendőröket vezényelt ki ugyanarra a határszakaszra, ők viszont azonnal eltávolították a helyszínről az újságírókat. Szemtanúk szerint nagyon feszült volt a hangulat. 

Ranko Ostojić horvát belügyminiszter újságíróknak később úgy nyilatkozott: csak figyelmeztetni akarták a szlovén hatóságokat, hogy horvát területen húzták fel a határzárat, le kell bontaniuk azt.

„Amennyiben nem teszik meg, tiltakozó jegyzéket küldünk a szlovén kormánynak, és magunk távolítjuk el a kerítést” – szögezte le a tárcavezető.

 

Összesen 73 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jairus
2015. november 11. 21:38
ez a Zorán tetézi még, tetézi...
Orvosok és mérnökök
2015. november 11. 21:05
https://www.youtube.com/watch?v=44vzMNG2fZc
pitypang1125
2015. november 11. 20:52
Jó lesz ha a Horváthok egy picit elgondolkodnak, mert fene hamar vége lehet a függetlenségüknek! Én nem mennék bele a helyzetükben egy 3 frontos háborúba! A Szerbek mindig is rühellték őket, a Szlovéneknek tele van a fasza velük, és az utóbbi 5 éves viselkedésük miatt nem érdemelnek semmi jót tőlünk sem! Úgy hogy hátrább az agarakkal "tenger és szél nemzete"! Még szerencse hogy a szláv nemzetek körülöttünk ölik egymást is folyamatosan!
brise
2015. november 11. 20:49
Egy ügyvezető kormány ne pattogjon mások kerítésénél. A miénknél meg pláne ne, ha esetleg megfordulna a fejükben....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!