Tisztességtelen volt a török választás?

2015. november 03. 09:42

Az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet (EBESZ) képviselői szerint tisztességtelen volt a vasárnapi választás Törökországban. Az Erdoğan elnököt támogató Igazság és Fejlődés Pártja a szavazatok közel felét megszerezte.

2015. november 03. 09:42

Nemzetközi megfigyelők szerint tisztességtelen volt a vasárnapi választás Törökországban. Sajnos arra a következtetésre kellett jutnunk, hogy a kampány tisztességtelen volt – mondta a megfigyelőcsoport vezetője, Andreas Gross hétfőn.

Az EBESZ szerint túl sok volt az erőszak és a félelem, márpedig a félelem ellensége a demokráciának és a szabad választásnak. A kormány a sajtónak is nyíltan nekitámadt: a választást megelőző napokban a rendőrség razziát tartott a kritikus hangvételű újságoknál és tévécsatornáknál.

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zazriveczazseni
2015. november 04. 15:46
Mintha a középkor jelenne meg 2015-ben a mellékelt képen. http://index.hu/mindekozben/poszt/2015/11/01/egyetlen_kepben_a_torok_valasztasok/
lvjtn
2015. november 03. 19:51
törökország soha nem volt demokrácia, a választások elvétve voltak szabadok és törvényesek, a hadsereg és a rendőrség akár a választások után is beleavatkozott a kormányalakításba, ha nem tetszett az eredmény. ebben semmi meglepő nincs az a meglepő, h míg magyarországot rendszeresen ekézi a nyugat, h így-úgy nácifasiszta diktatúra stb., addig a törököket komolyan mig tagjelöltet veszik számításba. végre valakinek ki kellene mondania, törökország ázsia, aminek soha nem lesz keresnivalója európában
kjkj945
2015. november 03. 19:15
Utánozták a magyar 2006-ot.
malakka
2015. november 03. 14:17
Minek ezeket a köröket mindig lefutni? Nem lenne egyszerűbb, ha a nép szavazna, oszt az EBESZ, az aktuális USA nagykövet, a Moszad, a szabadkőművesek, a Zorbán, a nácik, a Népszava meg a faszom tudja még ki megmondják, hogy tisztességes volt-e a választás, és ha igen, akkor ki alakítson kormányt, ha meg nem, akkor ki alakítson kormányt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!