Orbán: A történelem ismét ránk rúgta az ajtót

2015. november 06. 21:11

A magyar miniszterelnök a szlovéniai magyarság érdekvédelmi szervezetének 40. születésnapján – melyen a szlovén kormányfő is ott volt – azt mondta: ha nem sikerül gátat vetni az áradatnak, akkor egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy az az Európa, amiért ennyit küszködtünk, már nem is létezik.

2015. november 06. 21:11

A történelem manapság ismét ránk rúgta az ajtót; soha nem látott tömeg áramlik ellenőrizetlenül befelé a határainkon, olyan népvándorlásnak vagyunk a kezdetén, amelynek a tartalékai beláthatatlanok – jelentette ki Orbán Viktor péntek este a muravidéki Lendván.

A miniszterelnök a szlovéniai magyarság érdekvédelmi szervezetének 40. születésnapján tartott ünnepségen – amelyen Miro Cerar szlovén kormányfővel együtt vett részt – azt mondta: „más civilizációjú emberek százezrei lépték már eddig is át illegálisan a határainkat, és további milliók tartanak felénk”. Vannak Európában olyanok, akik legszívesebben ma lebontanák a nemzetállami kereteket, eltüntetnék a határokat vagy bármiféle akadályt, ami a bevándorlást lassítaná, s „vannak, akik még pénzt is adnának ehhez”. Ha nem sikerül gátat vetni az áradatnak, „akkor egyszer csak azon kapjuk magunkat, hogy az az Európa, amiért ennyit küszködtünk, már nem is létezik” – jelentette ki Orbán Viktor.

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
mokány
2015. november 07. 12:20
"Európát megtámadták" Hol a NATO ? Az USA anyagilag ellenérdekelt. Sőt még fenyeget is: Washinfton Post -on keresztül: Azt írja, hogy ne csodálkozzon Európa, dühösek lesznek a migeénsok.
kuwiq
2015. november 07. 10:22
Utálom ezt mondani, de ebben a kérdésben Orbánnak igaza van, és ez kiemeli a kontinens politikusai közül. Érdekes, hogy Fico véleménye mennyire egybecseng az övével. Közép Európában úgy látszik még nem uralkodott el annyira a pc terror, hogy ön- és közveszélyes is legyen.
küllő
2015. november 07. 10:10
A püffedt pávatáncosnak sűrgősen új kezelő orvos kéne ! Nem kéne emberek közé engedni !! Csak szégyent hoz az országra, és az épeszű, gondolkodni tudó emberekre. (ne aggódjatok fideszes birkák rátok nem vonatkozik)
jebuzita
2015. november 07. 08:40
Levakarhatatlan saras Mercedes SUV (álterepjáró reklám). Csak terepre ne menjen az ember vele. Mert gyalog jön vissza.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!