LMBTQ: nem elég sokszínű a melegeknek a transznemű sör

2015. november 11. 17:52

Nem tükrözi eléggé az LMBTQIA-mozgalom sokszínűségét a Stonewall angol meleg jogvédő szervezet szerint a BrewDog nemrég bemutatott, „transznemű” söre, a No Label.

2015. november 11. 17:52

A londoni Sohoban, november 6-án mutatta be a világ első, „nem bináris, transznemű” sörét a BrewDog, a különleges söreiről ismert skót sörgyártó cég. A No Label nevű sör a sokszínűséget és az inkluzivitást volt hivatott reprezentálni. A sört olyan komlóból készítették, amely szüret előtt megváltoztatta nemét - írja az Independent.  

A Stonewall meleg jogvédő szervezet azonban nem elégedett a sörkülönlegességgel: míg a szervezet közleménye szerint elismerik a cég erőfeszítéseit, addig a sör nem tükrözi eléggé az LMBTQIA-mozgalom diverzitását, minthogy a sör „nyelvezete” valamiképp aláássa szerintük azon emberek önazonosságát, akik transzok, de nem váltanak nemet, vagy nem azonosulnak a „bináris nemekkel”.

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vezetéknév Utónév
2015. november 12. 12:06
Tipikus bulvárújságírói húzás, hogy egy pitiáner ízlésvitát felnagyítanak és megpróbálnak ráhúzni egy egész közösségre. Lefogadom, hogy a melegek, leszbikusok stb. 99,9 %-át nem érdekli, milyen sört fogyaszt, már, ha egyáltalán él ilyesmivel.
ifrance
2015. november 12. 10:13
elolvastam a cikket és a kommenteket. ha jól értem, akkor az LMBTQWERTY csoport kifogásolja, hogy nem elég meleg a sörük. érdekes, én még csak az ellenkezőjére hallottam panaszt eddig.
Békanász a hasadon
2015. november 11. 21:52
Szerintem ez az egésznek a lényege: Méezsör. - Szeretnék még egy (utolsó) sört kérni N'düzed. - Kérem adjon tüzet, legyen szíves. Gyogizsdzsaj. - - Nagyon vonzónak találom Önt, kisasszony. Möfaszan. - Bocsánat, nem értettem amit mondott. Huubaze. - Sajnos úgy érzem, hogy rövidesen rosszul leszek. Jjjjjaaaa. - Meglehetõsen fáradtnak érzem magam, talán jobb lenne ha valaki segítene hazamennem. Pisaba. - Megígérem, hogy többé nem fogok ennyi alkoholt fogyasztani. Amászikit - Legyen szíves engem is kínáljon meg a cigarettájából! Ö'nújm. - Nem érzem jól magam. Dedeneemá. - Köszönöm, barátom, nem kívánok több kevertet. Hosszmésõ. - Hozok még sört. Csejde. - Gyere ide barátom! Énnemkek. - Köszönöm, nem kérek többet inni … rövidet. Tesmonni háravn. - Elnézést, hogy megzavarom a diskurzust, de meg tudnák kérem mondani a pontos idõt? Eszökecczit. - Elszívok egy (utolsó) cigit. Hádeteteeztígyte? - Tényleg menni készülsz? Fiszk. - Fõúr, kérem a számlámat, legyen szíves! Itagzi. - Itt a taxim, ideje indulnom haza
sagramor
2015. november 11. 21:49
LMBTQIA? mi az utolsó két betű? úgy tűnik, menthetetlenül maradi vagyok, nem tudom számontartani a buzik alfajait :(
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!