Lelőttek egy orosz helikoptert Szíriában

2015. november 24. 16:57

Szíriai lázadók valószínűleg Amerikától kapott tankelhárító lövedékkel lelőttek egy orosz helikoptert a szíriai Latakia tartományban – adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja. A helikoptert előbb kényszerleszállásra kényszerítették, így a rajta utazó 10 ember kiszállt, mielőtt a gépet lelőtték volna. A helikopter pilótáját megölték.

2015. november 24. 16:57

Szír fegyveresek lelőttek egy orosz helikoptert a szíriai Latakia tartományban – adta hírül az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja. A helikoptert először leszállásra kényszerítették, így a benne utazó legalább 10 ember elhagyta a járművet.

A helikoptert ezután egy tankelhárító lövedékkel lelőtték. A cselekményt magára vállalta egy szíriai lázadó csoport, amely az amerikaiaktól kapott tankelhárító lövedékeket – írja a Guardian

Az esetről egy videó is felkerült az internetre: az látható rajta, hogy egy katona felállítja a tankelhárítót, majd lő vele, a vágás után pedig látható, ahogy a helikopter felrobban, valaki pedig azt mondja, hogy „Allah akbar”. Azt nem lehet egyelőre tudni, hogy volt-e valaki a helikopterben a robbanáskor. 

Kedden ez már a második, oroszokat érő incidens a térségben. Reggel a törökök lőttek le egy orosz harci gépet, mert állításuk szerint megsértette a török légteret. A pilóták katapultáltak, de egyiküket továbbra sem találják. A délután lelőtt helikoptert a hírek szerint pont a pilóta keresésére küldték ki az oroszok.

Frissítés:

A 444 a Yahoo.news-ra hivatkozva ír arról, hogy megölték a helikopter pilótáját türkmén fegyveresek. Az oroszok két Mi-8-as helikoptert küldtek a lelőtt Tu-24-es katapultált pilótáinak megkeresésére, azonban az egyik helikoptert meglőtték, ezért kellett leszállnia. A fegyveresek ezután megölték a pilótát.

Összesen 116 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2015. november 24. 22:16
Itt vannak az elkövetők. http://www.larrysfunnybone.com/wp-content/uploads/2010/08/Greek-or-Muslim.jpg
kzs2
2015. november 24. 21:45
Provokálnak.... egy vezető nélküli névtelen felfegyverzett "demokratikus" ellenállás. Több mint 4 részre cibálták szét az országot. Egyik oldalon orosz érdek, másik oldalon nato érdek, harmadik szaudi érdek, negyedik pedig a megkerülhetetlen kurd kisebbség, akivel a törököket lehet kordában tartani. A maradék, pedig jön európa, vagy megvárja még a nagyhatalmak elhúznak a szír sakktáblá mögül.
Békanász a hasadon
2015. november 24. 21:42
Eközben az Egyesült Államok külügyminisztériuma az egész világra vonatkozó terrorveszély-figyelmeztetést adott ki az amerikai állampolgárok részére
várúr
2015. november 24. 21:35
Lángszórót a terroristáknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!