Erdoğan elnök ellen tüntettek a kurdok

2015. november 02. 09:20

Tiltakozások kezdődtek a választási eredmények hírére Törökország délkeleti, kurdok lakta részén vasárnap este. Diyarbakir városában könnygázzal és vízágyúkkal oszlatta fel a rendőrség a tüntetéseket. A kurdok Erdoğan elnök pártját teszik felelőssé az utóbbi hetek erőszakhullámáért.

2015. november 02. 09:20

Tiltakozások kezdődtek a választási eredmények hírére Törökország délkeleti, kurdok lakta részén vasárnap este. A kurdokat azért háborította fel a kormányzó AKP fölényes sikere, mert Erdoğan elnök pártját teszik felelőssé az utóbbi hetek erőszakhullámáért. A választásokon a baloldali, kurdbarát HDP a 10 százalékos küszöböt átlépve éppen csak bejutott az ankarai parlamentbe.

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laibach
2015. november 02. 12:18
Toljunk egy kis török metál-t, kíváncsi leszek mikor tiltják be őket. Nagy kedvencem: Mezarkabul-1000 In The Eastland https://www.youtube.com/watch?v=oBaycEIYTLA
még fokozza
2015. november 02. 11:52
Törökország és Szíria most stratégiailag a világ legfontosabb elemei. Szíriával egyszer valami lesz. Törökország pedig valamikor szétesik, 20 millió kurdot lehetetlen ott tartani. Amikor ez bekövetkezik, átalakulnak a világhatalmi erőviszonyok. Vagy az oroszok régi álma a folyosó, meleg tengeri kijárat, az ázsiai nyersanyagkincs, vagy az amik kezére kerül végleg az arab világ mindenestől és az oroszok a gyéren lakott Szibériát is elveszítik.
yanoo
2015. november 02. 11:18
" Tiltakozások kezdődtek a választási eredmények hírére Törökország délkeleti, kurdok lakta részén vasárnap este." Nem tetszik egy kisebbségnek a többség döntése.De ismerős, mondhatnám Törökország megérett az unijóra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!