Elkészült a szlovén kerítés első szakasza

2015. november 11. 16:35

Első körben 1,5 kilométeres szakaszon húzott fel Szlovénia pengésdrótot a horvát határra Murafürednél és Rignocénél. Hogy a következő szakaszt hol építik, azt a belügyi államtitkár nem árulta el, mondván úgy értelmét vesztené az intézkedés. Bostjan Sefic arról is beszélt: kezelni kell az áradatot, és ha nem sikerül, akkor újabb intézkedésekre lehet majd szükség.

2015. november 11. 16:35

Pengésdrótot húzott fel a szlovén kormány a szlovén-horvát határ két, összesen 1,5 kilométer hosszú szakaszán Murafürednél (Gibina) és Rigoncénél – jelentette be Bostjan Sefic, a belügyminisztérium államtitkára szerdai ljubljanai sajtótájékoztatóján. Hozzátette, nem mondhatja el, hol építik meg a következő szakaszt, mert akkor – mint fogalmazott – az intézkedések elveszítik értelmüket.

Bostjan Sefic hangsúlyozta: a műszaki határzár célja nem az, hogy jelentős mértékben csökkentse a migránsok beáramlását, hanem az, hogy az emberek ne ellenőrizetlenül jussanak be az országba, és a helyzetet megnyugtatóan tudják kezelni, a migránsokat pedig a befogadóállomásokra irányítsák. Kezelni kell a migrációs áramlást, és ha ez sikerül, nem lesz szükség további intézkedésekre – mondta az államtitkár.

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Josephine Mutzenbacher
2015. november 12. 10:11
Ez a kerítés a legsötétebb időket idézi,mélyen antidemokratikuss,náci-fasiszta-kirekesztő-xenofób...őőő..Kell még valamit mondanom?
memocrat
2015. november 11. 21:48
Végre cselekszenek! Bár segítene rajtuk/Európán!
edvind johnsson
2015. november 11. 19:42
Bizony, jó mondod, legalább 3 hónapos késében vannak. Azért az több mint érdekes, hogy az osztrákok és a németek nem hisztiznek.
MZperX
2015. november 11. 18:05
Igazuk van, mert mindenki úgy védi meg a hazáját, ahogy tudja. Mi is megtettük. A nagyobb gond az, hogy a vadrác- és szõröstalpú összefogás keretében a migránsok hamarosan megjelennek a román-magyar határon. Szóval, lehet folytatni a kerítés építését azon a szakaszon is. Lehetõleg addig, amíg a fagyos talaj meg nem akadályozza majd a tartóoszlopok leverését.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!