Bombariadó volt az ukrán parlamentben

2015. november 26. 13:54

Az ukrán parlament épületéből bombariadó miatt kellett kimenekíteni a dolgozókat és a sajtósokat a miniszterelnök felszólalása közben csütörtökön. A plenáris ülést nem szakították meg. A rendőrfőnök nyilatkozata szerint robbanószerkezetet keresnek.

2015. november 26. 13:54

Bombariadó miatt evakuálták csütörtökön az ukrán parlament épületéből az újságírókat és az ott dolgozókat, a törvényhozás plenáris ülését azonban nem szakították meg.

A kijevi rendőrfőnök megerősítette, hogy robbanószerkezetet keresnek a parlament épületében. Az újságíróknak éppen akkor kellett elhagyniuk a sajtópáholyt, amikor Arszenyij Jacenyuk miniszterelnök szólalt fel az ülésen.

Kijevben szinte minden héten akad egy-két – vaklármának bizonyuló – bombariadó, de arra évek óta nem volt példa, hogy a  parlament épületéből kellett kimenekíteni embereket hasonló riasztás miatt.

Rendszeres vakriasztások

Az ukrán fővárosban leginkább metróállomásokon elhelyezett pokolgépekről értesítik ismeretlenek a rendőrséget. Még ha robbanószerkezetet nem találnak is a hatóságok, a riadók komoly kellemetlenséget okoznak a fővárosiaknak, ugyanis az adott állomás átvizsgálása miatt ki kell menekíteni az utasokat, és néhány órára le kell zárni a megállót.

Legutóbb kedden kellett több száz utast evakuálni az egyik belvárosi metróállomásról egy hamis bombariadó miatt. Hétfőn a Petro Porosenko ukrán elnök tulajdonában lévő Rochen édesipari vállalat összes kijevi márkaboltját kellett átvizsgálni ugyanezen okból, a múlt héten pedig a Mc'Donald's kijevi gyorséttermei kaptak fenyegetést. A hatóságok sehol sem találtak robbanószerkezetet.

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Békanász a hasadon
2015. november 26. 22:05
Maffiaállam.
mo ching
2015. november 26. 19:46
De ki lőtte le a repülőt? És ki lőtt a Majdanon? És ki a felelős az odesszai mészárlásért? Ezek soha nem fognak kiderülni?
veletlen
2015. november 26. 16:16
Robbanószerkezet, ami a politikusokra nem veszélyes? Csakis egy ördögi elme terméke lehet.
eldugult szívcsakra
2015. november 26. 14:31
Valaki sokat ivott és összekeverte a parlamentet a villanypóznával.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!