„A helyzet tarthatatlan” – óriási fordulat a svéd menekültpolitikában

2015. november 25. 07:18

A svéd szociáldemokrata miniszterelnök bejelentette, hogy nagyon megszigorítják a menekülteljárást, mivel az ország nem bírja tovább a menedékkérők áradatát. Stefan Löfven többek közt a családegyesítés jelentős korlátozásáról és a kiskorúak életkorának orvosi ellenőrzéséről beszélt. Helyettese elsírta magát a sajtótájékoztatón.

2015. november 25. 07:18

Stefan Löfven, Svédország szociáldemokrata miniszterelnöke kedden sajtótájékoztatón jelentette be, hogy radikálisan szigorítják, és három évre az Európai Unió minimális szintjéhez igazítják a menekültügyi szabályokat, mivel az ország nem bír a menedékkérők áradatával – számol be a The Local svéd kiadása. „Fájdalommal tölt el, de Svédország nem képes a továbbiakban olyan mennyiségű menedékkérőt fogadni, mint ma. (...) A helyzet tarthatatlan.” – fogalmazott Löfven.

A svéd kormány ezért a következő módosítási javaslatokat terjeszti a parlament elé:

  • jelentősen korlátozzák a családegyesítéshez való jogot;
  • orvosilag ellenőrzik a kísérők nélkül érkező gyerekek valódi életkorát;
  • csak ideiglenes tartózkodási engedélyt kap minden menedékkérő (ez alól kivételt képeznek azok a gyerekek és családok, akik már az új szabályok életbe lépése előtt regisztráltak);
  • minden tömegközlekedési eszközön ellenőrizni fogják a Svédországba érkezők személyazonosságát.

Az elmúlt két hónapban a 9,8 milliós ország, a migránsok egyik fő célpontja, 80 ezer menekültet fogadott be, ami uniós szinten 25 millió menekültnek felelne meg – tette hozzá Löfven. A baloldali kormány október óta igyekszik csökkenteni az ország vonzerejét: kevésbé nagylelkű szabályokat és határellenőrzéseket vezetett be. A svéd bevándorlási hivatal adatai szerint 30 százalékkal csökkent az érkező új menedékkérők száma november 12. óta, amióta ismét bevezették a határellenőrzést. 

A sajtótájékoztatón a zöldek miniszterelnök-helyettese, Åsa Romson szörnyű döntésnek nevezte a változtatásokat, és elsírta magát a pódiumon (az erről készült videót itt láthatja). A Zöld Párt Svédország leginkább menekültpárti politikai erejeként határozza meg magát.

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Josephine Mutzenbacher
2015. november 25. 12:01
És ez a retardált hülye picsa,aki nyilvánosan,a kamerák előtt nekiáll picsogni,hogy nincs több helye a sáskahadnak,egy politikai szervezet felelős pozícióban lévő figurája,akinek hatalom van akezében. OMFG,ezeknek a maradék eszük is elment,íme a bizonyíték arról ,hogy a túlzott jólét pusztít,és rombol.
optimum
2015. november 25. 11:52
Éljen a multikulti: http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape Svédország a nyugat nemi erőszakos fővárosa, Belgium pedig a terrorizmusé! Sajnálom őket! Svédországban a bűncselekmények száma 300%-kal, a nemi erőszak pedig 1472%-kal emelkedett! Svédországban a fiatal lányok feketére festik hajukat és sötét kontakt lencsét használnak hogy elkerüljék a nemi erőszakot! Saját országukba börtönözték be magukat! Forty years after the Swedish parliament unanimously decided to change the formerly homogenous Sweden into a multicultural country, violent crime has increased by 300% and rapes by 1,472%. Sweden is now number two on the list of rape countries, surpassed only by Lesotho in Southern Africa. Significantly, the report does not touch on the background of the rapists. One should, however, keep in mind that in statistics, second-generation immigrants are counted as Swedes. In an astounding number of cases, the Swedish courts have demonstrated sympathy for the rapists, and have acquitted suspects who have claimed that the girl wanted to have sex with six, seven or eight men.
optimum
2015. november 25. 11:32
http://www.express.co.uk/news/world/610405/Deserters-brutal-Assad-army-coming-UK-migrants-ISIS-refugees-Calais-Free-Syrian-Army?_ga=1.56239592.258714220.1447000506 Szíriai desertánsok, meg "mérsékelt ellenzéki katonák"? áramlanak be a menekültek között! Fényképek előtte és utána! Tények, nem feltevések!
optimum
2015. november 25. 11:24
Hogy teljesen világos legyen, mi volt az igazi oka hogy Svédország szigorított és a határőrzést bevezette: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-11-06/sweden-tells-refugees-stay-in-germany-as-ikea-runs-out-of-beds Svédországban az IKEA kifogyott ágyakból és matracokból! (7Nov), megüzente a menekülőknek hogy maradjanak Németországban! Azóta 30%-kal esett a számuk! Azt kellett volna üzenjék, hogy maradjanak otthon, és akkor 100% lehetett volna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!