Stoltenberg: Aligha volt véletlen a török légtér oroszok általi megsértése

2015. október 06. 12:59

A NATO főtitkára szerint aligha volt véletlen, hogy az orosz légierő a múlt héten kétszer is jogosulatlanul repült be Törökország légterébe. Arra is felhívta a figyelmet, hogy Moszkva egyelőre nem szolgált érdemi magyarázattal a történtekre. Csütörtökön az Oroszországgal kapcsolatos viszonyról értekezik az atlanti szövetség.

2015. október 06. 12:59

Aligha volt véletlen, hogy orosz katonai gépek a hét végén két alkalommal is megsértették Törökország légterét – mondta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár kedden, az atlanti szövetség brüsszeli székházában tartott sajtótájékoztatóján. Moszkva eddig nem adott valódi magyarázatot ezekre az incidensekre – tette hozzá.

A főtitkár jelezte, hogy csütörtökön tanácskozást tartanak a NATO-országok védelmi miniszterei. Ennek egyik vezető témája az lesz, hogy miként alakítsa az atlanti szövetség az Oroszországgal való viszonyát.

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
=nessuno=
2015. október 06. 22:57
"Öröm" látni a sok ruszkibérenc hazaárulót. Putyin elvtárs majd meghálálja.
Akitlosz
2015. október 06. 17:52
Ha ezek a NATOsok még egyszer bombázni merik a szíriai államot, akkor remélem, hogy az oroszok lelövik őket!
vigyor
2015. október 06. 17:01
Persze, hogy nem volt véletlen. Nagy baj lenne, ha egy vadászpilóta nem tudná, hogy éppen hol van. Csak tipp, de mivel a törökök is épp jóízűen bombázgatnak valszeg nekik szólt, hogy nincsenek olyan messze. Nemtom. De, hogy nem volt véletlen az tuti:-))))
Békanász a hasadon
2015. október 06. 16:26
„Ne nagyon kérdezgess az ügyben senkit, mert gyanús leszel. Mindenhol betonfalakba fogsz ütközni. Senki nem tud semmit, és ha tudnának is valamit, se fogják elmondani” – mondta a Mandinernek egy kormányzati forrás. Kormányzati forrásunk nagyon érdekes történetként jellemezte az izraeli kémrepülők körül kialakult botrányt, leginkább azért, mert Izrael nem szövetségese Magyarországnak. A közel-keleti állam nem tagja ugyanis sem a NATO-nak, sem a légtérhasználatot szabályzó Nyitott Égbolt egyezménynek. Forrásunk szerint két oka lehetett annak, hogy az izraeli repülők Magyarországra jöttek: vagy megfigyeltek valamit, vagy gyakorlatoztak. Akár az első, akár a második változat igaz: a két ország titkosszolgálatainak mindenképpen meg kellett állapodniuk az ügyben. Forrásunk elmondta, már két kémrepülővel le lehet hallgatni mobiltelefonokat, de a legjobb eredményt akkor érik el, ha háromszöget alkotva repülnek. Volt már egyébként példa arra, hogy nem szövetséges ország megfigyelést hajtott végre magyar területről. Az Egyesült Államok a kilencvenes évek közepén, még hazánk NATO-ba történő belépése előtt Magyarország déli területeiről figyelte meg a délszláv államokat. Ilyenkor a légtérhasználatért cserébe a magyar titkosszolgálat megkapta a megszerzett adatokat. „Ami biztos: a szokatlan repülés nem Magyarország ellen irányult, és nagyon valószínű, hogy kapunk cserébe valamit érte Izraeltől.” Ez a valami politikai vagy gazdasági ügylet lehet. http://mandiner.blog.hu/2010/03/20/ballada_az_izraeli_kemrepulokrol
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!