Seehofer: Szó sem lehet kerítésről a német határon!

2015. október 01. 18:46

A bajor pénzügyminiszter korábban felvetette, hogy a német határon is meg kellene fontolni a kerítésépítést. A tartomány miniszterelnöke, Horst Seehofer élesen elvetette ezt az ötletet. Azt mondta: maga is sürgeti a menedékkérők tömeges beáramlásának korlátozását, de nem egyezne bele kerítés telepítésébe, sem a bajor határokon, sem Európában.

2015. október 01. 18:46

Élesen visszautasította csütörtökön Horst Seehofer bajor miniszterelnök, a konzervatív CSU elnöke a tartományi kormány pénzügyminiszterének felvetését, miszerint meg kell fontolni a kerítés telepítését a német határon.

Horst Seehofer a Süddeutsche Zeitung című lapnak azt mondta, hogy maga is sürgeti a menedékkérők tömeges beáramlásának korlátozását, de nem egyezne bele kerítés telepítésébe. Ha Bajorországon múlik, nem lesz kerítés a német határon. „A bajor határokon pedig végképp nem, de Európában sem” – idézte Horst Seehofert a müncheni lap az online felületén.

Előzőleg Markus Söder pénzügyminiszter egy nyilatkozatában kiemelte, hogy nem tudni, ki lép be Németországba, mert a határellenőrzést ugyan visszaállították, de sokan kelnek át a zöldhatáron. Ezért „a zöldhatár ellenőrzését is meg kell fontolni” – mondta a CSU-s politikus, akit Horst Seehofer vetélytársaként és lehetséges pártelnöki-miniszterelnöki utódjaként tartanak számon. „Majd meglátjuk, hogy végül kerítésekkel, járőrözéssel vagy a határellenőrzés más módszerével” lehet-e a legjobban megoldani a feladatot – tette hozzá.

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Barack Obama
2015. október 01. 21:34
Thomas de Maiziere német belügyminiszter (milyen jó kis német neve van) a törvények betartására szólította fel a menedékkérőket. Hangsúlyozta: a helyes magatartás része, hogy mindenki "megmondja a hatóságoknak az igazi nevét, senki nem verekszik és mindenki tisztelettel viszonyul másokhoz, nemtől, vallástól függetlenül". Ezután a belügyminiszter együtt dalolt és énekelt az őt kísérő óvodásokkal, majd felnőtt menekülteket lovagoltatott a térdén és disco táncot járt a menekült bácsikkal, amelyet a néhány jelenlévő menekült néni lopva a sarokból nézett. Ezután remek szelfik készültek a jelen lévő menekült bácsikkal. A találkozó végén a belügyminiszter arra kérte a menekülteket, hogy ne verekedjenek egymással, vagy ha mégis verekednének, akkor legalább azt ígérjék meg, hogy nem nyisszantják le egymás fejét, vagy legalább hetente csak egyszer, illetve ha ezt sem bírnák megállni, akkor legalább annyit tegyenek meg, hogy nem vizelnek a sarokba. Ekkor azonban az egyik jelenlévő óvodás figyelmeztette a belügyminisztert, hogy a menekültek még csak alig pár hónapja érkeztek és nem készültek fel az ilyen jelentős szintű integrációra, nem helyes őket ilyen nehezen követhető és szigorú szabályok közé zárni és nem elvárható, hogy ilyen rövid idő alatt máris új szokásokat vegyenek fel. A belügyminiszter komolyan bólogatott, majd megköszönte, hogy az óvodás felhívta erre a figyelmét. A találkozó vége felé mindenki együtt énekelt, amíg csak ki nem tört a szokásos esti tömegverekedés. Ekkor a belügyminiszter sietve távozott, mondván, hogy ő még nem ismeri elég jól a menekültek több ezer éves tradíción alapuló kulturális szokásokat, ezért nem is tudna megfelelően viselkedni ebben a helyzetben. Mint mondta, hagyni kell őket, hadd szórakozzanak! Nos, uraim, adios ... ööö.... akarom mondani, auf viderzén!
Csikasz
2015. október 01. 20:53
A jelenleg hatályban lévő "Kritizáld-Orbánt-Majd-Csináld-Amit-Mond" EUs irányelv fényében én azt prognosztizálom, hogy Herr Seehofer decemberi lemondása után Herr Söder azonnal megkezdi a kerítésépítést és az aknazár telepítését a Bajor tartomány határán. A védelmi rendszer telepítésének a sebessége, egyenesen arányos lesz az FTMI (Független és Toleráns Média Index) OM/s (Orbán Megbukott/másodperc) és az OVH/ s (Orbán Valójában Hitler/másodperc) mértékével. 2016 januárjára, akár az utoljára 2010-ben tapasztalt léptékű és erősségű TLMS (Totális Liberál-Média Seggfájdalom) lesz tapasztalható miután az OM/s és OVH/s értékek pillanatnyilag a végtelennel fognak konvergálni, majd hirtelen összeomlás után több heten keresztül a nulla közeli állapotban maradnak. Az összeomlás pillanatát a már megszokott kisírt szemű és erősen ittas állapotban lévő Gyurcsány Ferenc sajtótájékoztatója fogja jelezni, melynek későbbi ismétlései továbbkísérik majd a nyugalmi állapot időszakát.
thymian
2015. október 01. 20:17
Ha a határnál fognak tranzitzónát csinálni, ahogy tervezik, majd megkezdődik a játék, hová toloncolják vissza, ki az illetékes. Az osztrákok majd visszadobják nekünk ne legyenek senkinek kétségei.
Caipirinha
2015. október 01. 20:14
Őszintén nem értem,bár legyen az ő problémájuk. Jön napi 10 ezer ember- lehet később több. Meg akarja állítani a tömeges beáramlást. Jönnek a zöldhatáron. Kerítés,no ,az nem. Az erőszak szóba sem jöhet. Biztos,hogy a határon álló szelíd civilek kérdése,hogy : "csak nem vagy gazdasági hasonleső," majd arra készteti a nem kívántakat,hogy lehorgasztott fejjel visszagyalogoljanak a kiindulási helyre? Esetleg egy enyhe fejcsóválás?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!