Orosz, szír, iráni és libanoni erők indulnak Aleppo visszafoglalására

2015. október 14. 09:32

Az ország második legnépesebb városának visszafoglalására készül a szíriai hadsereg az orosz légierő támogatásával – szivárogtatta ki két magas rangú tisztviselő kedden. Az Aleppot részben ellenőrzésük alatt tartó lázadók ellen az iráni hadsereg is megindul.

2015. október 14. 09:32

A két hete kezdődött orosz bombázásoknak köszönhetően egy pillanatnyi levegőhöz jutott az Aszad-rezsim hadserege és támadásba lendült. Az iráni hadsereg és a Hezbollah libanoni síita szervezet erőivel kiegészülve, valamint az orosz légierő támogatásával indulnak a lázadók ellen. A célpont a második legnépesebb szíriai város, Aleppó. Eközben az Iszlám Állam Oroszország elleni szent háborúra szólította fel a híveket a katonai beavatkozás miatt.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Himalája
2015. október 14. 13:03
Aleppo nehéz dió lessz.
Kanóc
2015. október 14. 11:49
Alakul. Mellesleg : terrorista = demokrata
Morgen
2015. október 14. 11:10
Mi lenne, ha abbahagynák?
Vadjoe
2015. október 14. 10:26
Már épp itt az ideje, hogy rendet tegyenek. Akárkinek akármi szándéka is volt ezzel az egész arab-tavasszal, nem felszabadulást, hanem káoszt okozott vele az egész közel-keleten meg észak-afrikában.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!