Idegenellenes indítékból nyakon szúrták a kölni főpolgármesterjelöltet

2015. október 17. 16:46

Egy nappal a választás előtt nyakon szúrták Henriette Rekert, Köln esélyes főpolgármester-jelöltjét. A párton kívüli, de a CDU, az FDP és a Zöldek támogatását is élvező jelölt szociális osztályvezetőként a menedékkérők elszállásolásáért is felel a városban. Elfogott támadója kihallgatásakor azt mondta, hogy idegenellenes motivációi voltak. Rekert kórházba szállították, állapota stabil, de még nincs túl a nehezén.

2015. október 17. 16:46

Szombat délelőtt egy merénylő nyakon szúrta Köln esélyes főpolgármester-jelöltjét, Henriette Rekert, és rajta kívül még négy embert megsebesített. A jelölt épp a piacon látogatta meg kampánycsapatát az egyik standnál, mikor megtámadták. Rekert súlyos sérüléssel szállították kórházba. Délutáni hírek szerint stabil az állapota, de még nincs túl a nehezén.

A támadót a rendőrök őrizetbe vették és kihallgatták: a 44 éves támadó idegenellenes motivációkról számolt be. Henriette Reker szociális osztályvezetőként a menedékkérők elszállásolásáért is felel Kölnben. A merénylőről azt lehet még tudni, hogy német állampolgár és hosszabb ideje munkanélküli. A rendőrség nem talált arra utaló információt, hogy a támadó pártban vagy más szervezetben tevékenykedne.

A főpolgármester-választás vasárnap lesz Kölnben. A legutóbbi felmérések Rekert hozták ki esélyesnek, aki függetlenként indul, de a konzervatív CDU, a liberális FDP és a Zöldek is támogatják. Riválisa, a szociáldemokrata Jochen Ott a támadás után a Facebookon bejelentette, hogy azonnal felfüggeszti a kampányát. A választást vasárnap mindenképp megtartják – foglalja össze a FAZ.

Összesen 164 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2015. október 18. 11:35
Mármint a német és yiddish átlag értelmisit tartják hasonlónak (szuggerálják beléjük), a magyarokról eddig azt gondolták: a Balkán csúcsragadozója. Olyan verzió nincsen, hogy Európa részei lennénk erededetileg, hiszen félidőben jöttünk a pályára és máig nem világos, melyik csapattal vagyunk?
Hora
2015. október 18. 10:52
Gyanús, hogy pont a választás előtt. Az üzenet az számomra, hogy kezd elszakadni a cérna a jónépnél. http://index.hu/kulfold/2015/10/18/ujabb_gyujtogatas_egy_nemet_menekultszallason/ S ezalatt egy újabb gyújtogatás volt (állítólag már közel 700 atrocitás volt ebben az évben, a nagy médiakuss mellett perzse) Nem kellene megszavaztatni a választópolgárt, mit is szeretne? Hol vannak a fenenagy demokraták? Boritékolom: a nép nem akarnak bevándorlókat. Csak a politikusok. Ők meg pórázon vannak. Akkor kinek is kell ez a sok migráns? Vigasz: Rotterdamnak már rég muszlim polgármestere van (Eurábia fővárosa: Rotterdam)épp most követeli a lakosság (muszlim többség:) hogy alakítsák át a városképet, hogy "jobban tükröződjön Rotterdam muszlim jellege":)) ++egy korábbi cikk: http://nemzeti.net/az-arabok-europai-fovarosa-rotterdam-3165585.html Ez a jövő?
balbako_
2015. október 18. 09:24
A gyilkolás nem megoldás, zsákutca. Viszont más eszközökkel tüntetéssel,a képviselőnél leadott tiltakozással eredményt lehet elérni.
tevevanegypupu
2015. október 18. 08:41
Nehéz eldönteni, hogy ez az ember most náci, terrorista, kissé zavart elméjű vagy valóban úgy gondolta, a jövő gyermekeiért próbálkozott. Minden nézőpont kérdése, eltekintve attól, hogy az emberekben ott kellene lennie a ne ölj parancsolatnak..Ságvári Endre megdicsőül..ez a pasa szándékos emberölés miatt lesz megbüntetve, gyilkos-jelöltként tartják számon..ahogy a világban erre-arra a sok mindenkit is hol így, hol úgy értékelnek..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!