Gyújtogatás történt egy menekültszállás mellett Németországban

2015. október 20. 11:15

Gyújtogatás történt a németországi Baden-Württemberg tartományban keddre virradóra egy menedékkérőket befogadó otthon mellett. A menekültválság mélyülésével egyre több ilyen bűncselekmény fordul elő, októberben 43 sérültjük volt az ilyen eseteknek.

2015. október 20. 11:15

Gyújtogatás történt a németországi Baden-Württemberg tartományban keddre virradóra egy menedékkérőket befogadó otthon mellett.

A Stuttgart közelében fekvő Remseckben egy üresen álló épületben keletkezett tűz, a rendőrség kedd reggeli közlése szerint gyújtogatás miatt. Az egykori vendéglő teljesen kiégett. A lángok nem terjedtek át a szomszéd házra, amelyben menekültszállás működik. A lakókat evakuálták. Sérülés nem történt.

A leégett épületben több tűzfészket találtak. A rendőrség nem zárja ki, hogy a gyújtogatás indítéka az idegenellenesség – számolt be hírportálján a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

A szövetségi belügyminisztérium legutóbbi összesítése szerint október közepéig csaknem 520 támadás történt menedékkérők, menekültek szállásai ellen. Ez több mint a két és félszerese a tavaly egész évben regisztrált 198 esetnek.

A menekültválság mélyülésével egyre több ilyen bűncselekmény fordul elő, számuk augusztusban látványosan megugrott. Rongálástól gyújtogatásig számos típus előfordul.

Egyedül októberben 43 sérültje volt az ilyen bűncselekményeknek – mondta hétfőn Thomas de Maiziere belügyminiszter az N24 hírtelevíziónak.

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
e.o.storm
2015. október 20. 19:57
http://www.thelocal.se/20151020/fourth-asylum-home-set-on-fire-in-west-sweden Most már naponta gyújtogatnak a svédek.
e.o.storm
2015. október 20. 14:21
Érdekes módon nyoma sincs az u.n. fősodratú médiába arról, hogy ugyanez történik Svédországba: http://www.thelocal.se/20151018/hree-swedish-refugee-centres-in-a-week-hit-by-fire A kilencvenes években már egy bevándorlásellenes népfelkelést kellett elnyomnia a kormánynak. A világsajtó abban segített akkor is, hogy hallgatott.
alex.leopardi
2015. október 20. 14:12
ez már uncsi,Bundesmutti lepisálja
Brigadéros
2015. október 20. 14:01
Náluk szokta gyújtogatni...Hol a Reichstagot, hol a menekült szállást...ami épp kéznél van...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!