Fehéroroszország is választ

2015. október 11. 16:43

Ötödik elnöki ciklusára készülhet Lukasenko, akinek ezúttal még olyan riválisa sincs, akit legalább az ellenzék aktív része komolyan venne.

2015. október 11. 16:43

Vasárnap választanak elnököt Fehéroroszországban, ahol szinte biztosan újra az 1994 óta elnök Aljakszandr Lukasenko nyer. Ezúttal még olyan riválisa sincs, akit legalább az ellenzék aktív része komolyan venne. A hivatalos adatok szerint egyébként a szavazók csaknem egyharmada már szombaton, előre leszavazott, amit sokan kritizáltak.

Lukasenkónak mindegy, hogyan szavazunk. Ahogy már Sztálin is megmondta, nem az számít, hogy ki és hogyan voksol. Az számít, hogy ki számolja össze a szavazatokat. És azt hiszem,ez most is érvényes. Nem gondolom, hogy túl nagy meglepetés ér bennünket. Mindenki tisztában van azzal, hogy ami jelenleg Oroszországban és Fehéroroszországban zajlik, az még nagyon sokáig így lesz” – mondta Szvetlana Alekszijevics, az idei irodalmi Nobel-díj nyertese.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Droite
2015. október 12. 17:43
"THE RON PAUL INSTITUTE A konzervatív, jobboldali agytröszt honlapján Daniel McAdams, az intézet igazgatója „Két perc gyűlölet Belarusznak” címmel megjelent cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy Alekszander Lukasenko elnök ötödször történő megválasztását követően a „rituális nyugati gyűlöletfesztivál nagy sebességre kapcsolt a volt szovjet köztársasággal szemben”. A nyugati sajtót nem érdekli, hogy Lukasenkó a lakosság többségének tényleges támogatását élvezi, miközben olyan abszurd mondatokat írnak le, hogy „a szakértők szerint valószínű, Lukasonko ismét meghamisítja a választási eredményeket”. „Bizonyíték? Nulla”. A jellegzetes nyugati hazudozási képlet, amelyet a média alkalmaz, írja McAdams, aki éveken át választási megfigyelő is volt és a helyszínen találkozott ezzel a nyugati újságírói magatartással."
Secnir
2015. október 12. 10:54
"Vasárnap választanak elnököt Fehéroroszországban, ahol szinte biztosan újra az 1994 óta elnök Aljakszandr Lukasenko nyer. Ezúttal még olyan riválisa sincs, akit legalább az ellenzék aktív része komolyan venne." "Vasárnap választanak elnököt Magyarországon, ahol szinte biztosan újra a 2010 óta elnök Viktor Orban nyer. Ezúttal még olyan riválisa sincs, akit legalább az ellenzék aktív része komolyan venne." "Vasárnap választanak elnököt Oroszországban, ahol szinte biztosan újra az 1999 óta elnök Viktor Putyin nyer. Ezúttal még olyan riválisa sincs, akit legalább a szavazás napjára kieresztett volna a börtönből" "Vasárnap választanak elnököt Észak-Koreában, ahol szinte biztosan újra a 2011 óta elnök Kim Dzsong Un nyer. Ezúttal még ellenzéke sincs."
Csigorin
2015. október 12. 10:19
PErsze, persze, ahol nem egy USA segget nyalo azt feltetlen kiszolgalo bab jut uralomra a valasztason, ott az a valasztas nem lehet demokratikus. Hiszen a nepek osztonosen el kell ismerjek az USA felsobbseget, es szolgalelku lakajokat kell valasszanak. Az a tiszta demokracia. Ha netan nem igy tesznek, hanem egy Orbant, egy Putyint vagy Lukasenkot valasztanak, az csakis diktatura lehet. Ismerjuk mar ezt a meglehetosen unalmas lemezt.
Peter8811
2015. október 12. 05:48
"Lukasenko," Jó név lenne Ildi mamának: Már Luka Sem Koser.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!