Băsescu: Romániának egy menekültet sem kellene befogadnia

2015. október 13. 10:30

A román közszolgálati televízió hétfő esti műsorában Traian Băsescu volt román elnök kifejtette véleményét, miszerint Romániának egy menekültet sem kellene befogadnia.

2015. október 13. 10:30

Traian Băsescu volt román elnök szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia. Băsescunak a román közszolgálati televízió hétfő esti műsorában elmondott véleményét az Agerpres hírügynökség idézte. A volt államfő kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket. „A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. Aki akar, fogadjon be, aki idehívta őket, az fogadja is be. És itt megvan Merkel asszonynak a felelőssége, mert az a bejelentése, hogy jöjjenek a szíriai menekültek Németországba, katasztrofális következményekkel járt” – idézte a hírügynökség Băsescut. A politikus úgy vélte, hogy a kvótarendszer azért rossz, mert ösztönzi a migrációt. 

A volt államfő csapdának nevezte azt a törekvést, hogy Románia ne kerüljön Magyarországgal egy csoportba. „Nem Magyarországra, hanem Romániára figyelek, és nem érdekel, hogy propagandacélokkal valaki engem is egybe csomagol Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával. Én tudom a nemzeti érdeket” – fogalmazott a volt elnök. Azt is hozzátette, hogy az Európai Unióban jelenleg 23 millió munkanélküli van, és elsősorban nekik kell munkahelyet biztosítani, nem pedig a bevándorlóknak. Traian Băsescu úgy vélekedett, hogy a menekültek kérdését az EU határain kívül kell rendezni. „Mindenáron be kell fejezni a háborút Szíriában, meg kell szüntetni az instabilitást Líbiában, ellenőrzés alá kell vonni az iraki állapotokat, és jobban kell ellenőrizni az afganisztániakat” – javasolta a volt román államfő.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szodabár
2015. október 13. 14:05
Gyurcsány és a többi idóta tanulhatna tőle , mert ő a nemzeti érdekeket képviseli. A saját nemzetéét...
Pandaka pygmaea
2015. október 13. 12:40
Végre egy józan hang onnan is.
Antigoné
2015. október 13. 12:08
Jellemző a fősodratú román politikára és médiára, hogy minden témában hozzánk mérik magukat (még ha elhatárolódnak is). Önleleplező.
fogd a pénzt és kuss
2015. október 13. 11:38
"Romániának egy menekültet sem kellene befogadnia." igazság szerint egyik országnak sem KELL befogadni senkit. aki szerint KELL, annak a k.........t
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!