Ultimátumot adott Szerbia Horvátországnak a határnyitásra

2015. szeptember 22. 18:53

Válaszlépéseket helyezett kilátásba Szerbia arra az esetre, ha szerda éjfélig nem tudnak megállapodni Horvátországgal a határátkelők megnyitásáról, amelyeket Zágráb a migránshullám miatt zárt le.

2015. szeptember 22. 18:53

Szerda éjfélig adott ultimátumot Szerbia Horvátországnak: amennyiben addig nem születik megállapodás Zágrábbal a határnyitásról, Belgrád válaszlépéseket tesz – jelentette be keddi rendkívüli sajtótájékoztatóján Aleksandar Vučić szerb kormányfő. A miniszterelnök hozzátette: folyamatosan tárgyal horvát kollégájával, Zoran Milanović-csal. Ugyanakkor közölte, hogy a szerb kormány felhatalmazta arra, hogy amennyiben nem születik megállapodás, akkor három szintű – politikai, jogi és gazdasági – válaszlépéseket foganatosítson az ország érdekeinek megóvása érdekében.

Horvátország kedden délután feloldotta a határzárat a horvát-szerb határon található Bajakovo-Batrovci autópálya-átkelőn a romlandó árut szállító kamionok előtt. Ugyanakkor a két ország közti további hét átkelőhelyen továbbra is életben van a Zágráb által korábban a migránsáradat miatt elrendelt határzár.

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ottapont
2015. szeptember 22. 21:20
Puskaporos a levegő Európában, hogy szakadna rá az összes ég azokra akik ezt összehozták!
hartnesz
2015. szeptember 22. 21:01
Szerbia hóhérai seggét nyalja az EU tagságért! csak hogy tudjuk ki van ott délen alattunk...
yasiko
2015. szeptember 22. 20:43
még egy kis helyi háború hiányzik a szutykokért
Berecskereki
2015. szeptember 22. 20:22
"Belgrád szerda éjfélig adott ultimátumot Zágrábnak a határnyitásra" Nem teljesítés esetén lőnek és visszalőnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!