Migráció: a horvát belügyminiszter szerint emberkínzás a mostani szabályozás

2015. szeptember 23. 18:01

Ranko Ostojić szerint az emberek és az érintett országok kínzása is, ahogy a jelenlegi rendszerszerben kezelni kellene a menedékkérőket, ehelyett szerinte inkább humanitárius folyosókat kellene létesíteni. A belügyminiszter arra reagált, hogy egyre több az összetűzés az opatováci sátortáborban.

2015. szeptember 23. 18:01

Ranko Ostojić horvát belügyminiszter „humanitárius folyosó” létrehozását sürgeti – tájékoztatott szerdán a horvát sajtó. Zdravko Kelić, a megyei válságtörzs vezetője az N1 horvát hírcsatorna riporterének azt mondta: az opatováci sátortáborban nő a feszültség, késelés is történt. „Egyre több az etnikai csoportok közötti összetűzés” – tette hozzá. 

Az Üdvözöljük civil kezdeményezés szerdán arról számolt be, hogy a tábor területén rendőri beavatkozásra is sor került, a rendőrök paprikaspray is bevetettek. Néhány ember megsérült, két gyereket, akiknek a szemébe paprikaspray került, a vöröskereszt elsősegélynyújtó sátrában látták el – közölte az N1 internetes oldalán. 

Ranko Ostojić belügyminiszter szerint ez már „emberkínzás”. „Ne engedjék, hogy szenvedjünk, ez az emberek megkínzása, és minden egyes országé is, ahelyett, hogy humanitárius folyosó létesülne, ami mindent megoldana” – üzente a belügyminiszter szerdán az Európai Unió Brüsszelben ülésező csúcstalálkozójának a helyszínről, a horvát sajtónak nyilatkozva.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Forsz
2015. szeptember 24. 11:20
"...szerinte inkább humanitárius folyosókat kellene létesíteni." ---------------------------------- Ezt a sok balfaszt! Nem folyosót, hanem akadályt, mégpedig az Unió határain, hogy ide fel se juthassanak. Ki és miért ódzkodik még mindig a valódi megoldástól? Láthatjuk, Orbán legéletszerűbb és legjobb javaslatának hat pontjából éppen a legfontosabbat nem fogadta el az uniós Tanács. Így azután elmondható, hogy lesz ez még szarabb is.
magichorze
2015. szeptember 23. 20:15
a horvát paprikaspray az humánusabb, mint a magyar könnygáz? just askin...
Akitlosz
2015. szeptember 23. 20:13
"humanitárius folyosókat kellene létesíteni." Honnan hova? Miért?
Droite
2015. szeptember 23. 19:49
Persze a folyosot szerbia magyarorszag erintesevel kepzeli csak erre nem trr ki. A horvat idegenforgalom miatt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!