Ciprasz ígéri, kivezetik Görögországot a válságból

2015. szeptember 25. 20:29

A régi-új Sziriza kormánynak a korábban elfogadott gazdasági intézkedések gyakorlatba való átültetése lesz az első feladata, de a migránsok sorsát is rendezniük kell majd.

2015. szeptember 25. 20:29

Túl van első kormányülésén a múlthéten újraválasztott Sziriza-kormány. Mint Alekszisz Ciprasz miniszterelnök foglalkozott: gyorsan át kell ültetniük a gyakorlatba, amit elfogadtak, a késedelem nélküli végrehajtás elsődleges kötelezettség. A kabinetre a júliusban elfogadott mentőcsomag gyakorlati kivitelezése mellett ugyanakkor az országba érkező migránsok sorsának rendezése is vár.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2015. szeptember 27. 15:31
Nem engedik tovább a migréneket? Befogják őket málenkij robotra?
Brigadéros
2015. szeptember 27. 15:02
Olyan szegény még soha nem volt Ciprasz, hogy ígérni nem tudott volna...
pollip
2015. szeptember 27. 14:38
Amerika adott tanácsokat a Sziriza-féle görög kormánynak Ofner Gergő 2015.09.27. 13:56 Washington titkos táviraton tanácsolta az előző Sziriza-Független Görögök-kormánynak, hogy ne utasítsa vissza egyből Németország ajánlatát, és mutassa a jeleit, hogy hajlandóak a megújításra, írja a Ekathimerini. A washingtoni görög nagykövet küldött táviratot Athénba júliusban, amiben Washington előre eltervezte a két ország kapcsolatát a következő hónapokra. A kikerült távirat szerint Washington érdekeltséget mutatott abban, hogy az eurozónában tartsa Görögországot, és ezért folyamatos tanácsokkal segítette a kormányt és Alexis Tsipras miniszterelnököt abban, hogyan folytassa a diplomáciáját a többi eurozónában lévő országgal. Többek között azt tanácsolta, hogy kerüljék el a verbális támadásokat Németország felé, és próbáljanak barátságos állapotot kötni Nagy-Britanniával, Franciaországgal, Olaszországgal és Ausztriával. Azt is megírták, hogy Görögországnak egyértelművé kell tennie, hogy komoly a reformszándéka, és hogyha oda kerül a sor, cserébe ők is felajánlanák a segítségüket a többi országnak. A görög nagykövet azt is elmagyarázta a táviratban, hogy Washington stratégiája az volt, hogy tovább fokozza a bizonytalanságot, és ezzel hangsúlyozza a geopolitikai fontosságát Görögországnak az EU-ban, és hogy arra kényszerítse az EU-t, hogy további adósságokat engedjenek el az országnak. Alexander Vershbow, a NATO egyik vezetőezredese korábban azt mondta, hogy a görögök kilépése „valóban nagy veszteség" lenne.
Casus Belli
2015. szeptember 27. 14:09
A görögök megmondták korábban, ha nem engednek globális láncon, egy az egyben továbbküldik a bevándorlókat. Szerintem csak következetesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!