A kormánykoalíció lehetséges felbomlásáról beszélt az osztrák alkancellár

2015. szeptember 30. 19:28

Ha pár hónapon belül nem születik megfelelő kormányprogram, amely a bürokrácia csökkentésétől egészen a menekültügy kezeléséig terjed, akkor „nincs értelme” tovább folytatni a koalíciót Reinhold Mitterlehner osztrák alkancellár szerint. Ausztriában szociáldemokrata-néppárti nagykoalíció kormányoz.

2015. szeptember 30. 19:28

A szociáldemokrata és néppárti kormánykoalíció lehetséges felbomlásáról beszélt a felső-ausztriai választások eredményeinek fényében az osztrák alkancellár egy tartományi lapnak adott interjújában szerdán.

Reinhold Mitterlehner elmondta: amennyiben a következő hónapokban nem születik megfelelő kormányprogram, amely a bürokrácia csökkentésétől egészen a menekültügy kezeléséig terjed, akkor „nincs értelme” tovább folytatni a koalíciót.

A néppárti politikus Oberösterreichischen Nachrichten című lapnak arról is beszélt, hogy reméli, a koalíciós partner is hasonló álláspontra jut majd.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
packó_
2015. szeptember 30. 20:58
Bukik az ajrópai ballib. Csók fiúk, lányok, vigyétek magatokkal Readinget is.
magyarben
2015. szeptember 30. 20:19
Címlap két hét múlva?!: Orbán Viktor megbuktatta Werner Faymann-t!
balbako_
2015. szeptember 30. 20:03
Ezt csak a szocialista Bájgúnár nem tudta, mindenki más igen.
Babe04
2015. szeptember 30. 19:44
Fejükre borult a bili... Kezdődik! Táncolj púderes, búcsúbuli...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!