Átmeneti kormány alakulhat Törökországban

2015. augusztus 25. 22:00

Az ideiglenes kormányban elvileg minden parlamenti pártnak jut majd tárca, fő feladata pedig a november elsejei előrehozott választások előkészítése lesz.

2015. augusztus 25. 22:00

Mivel 70 nap alatt sem sikerült kormányt alakítania az abszolút többségét elvesztő, de a választásokat megnyerő Igazság és Fejlődés Pártjának Törökorszában, ezért Recep Tayyip Erdoğan elnök átmeneti kormány megalakításával bízta meg Ahmet Davutoğlu miniszterelnököt. Az ideiglenes kabinet fő feladata a november elsejei előrehozott választások előkészítése lesz.

Davutoğlu elmondta: az összes parlamenti pártnak jut majd tárca az átmeneti kormányban. A kurdbarát Népi Demokratikus Pártnak (HDP) elnöke viszont úgy véli, hogy nem lenne meglepő ha kikerülnék a HDP-t. Korábban egyébként maga Davutoğlu zárta ki, hogy koalíciót kössenek a HDP-vel, mondván azok kapcsolatban állnak a kurd lázadókkal.

A két fő ellenzéki párt – a Köztársasági Néppárt (CHP) és a Nemzeti Cselekvés Pártja (MHP) – egyébként már jelezte, hogy nem akar részt venni az ideiglenes kormányban.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
janika
2015. augusztus 26. 08:08
Több mint egy millió ember él menekülttáborban Törökországban. A központi hatalom meggyengítésén már régóta dolgozik a CIA és a Moszad. Gondolom nagy a boldogság Izraelben és az USA-ban. (Így a rengeteg menekülttel lehet Európát is instabilizálni.)
Laibach
2015. augusztus 25. 23:34
Nem egyszerű az élet Törökországban, a palotában sem. :) "...A világ legnagyobb palotáját építtette fel magának a török elnök, Tayyip Erdogan. A palota több mint 152 milliárd forintba került, nagyobb, mint a Kreml vagy a Buckhingam palota, és négyszer akkora, mint s Versailles-i kastély. Erdogan ezer szobában, közel 2,8 millió négyzetméteren bújócskázhat az illusztris vendégeivel, írja Telegraph..." http://index.hu/kulfold/2014/11/05/a_vilag_legnagyobb_palotajaba_koltozik_a_torok_elnok/ Helyette építhetett volna pl. egy jó kerítést vagy aknamezőt a török-szír határra.
Fakutya Vigyora
2015. augusztus 25. 22:59
El ne kurd.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!