Szír területet bombázott a két tűz közé került Törökország

2015. július 24. 13:00

Az Iszlám Állam területéről lelőtték egy katonáját – Törökország bombázással válaszolt. Közben az IS ellen harcoló kurdokkal is feszült lett az ország viszonya. A déli határra kerítést építenek.

2015. július 24. 13:00

Szíria Iszlám Állam által ellenőrzött részéről lelőttek egy török katonát. Törökország viszonozta a lövéseket, és válaszul bombázta az iszlamista területeket. 

A török vezetés közben egyre inkább kétfrontos háborúba kerül. Az Iszlám Állam ellen harcoló kurdokkal ugyanis feszült a viszonyuk, miután a pesmergák úgy látják, Törökország kijátszotta őket, és szándékosan szemet hunyt az IS terjeszkedése felett. A törökországi, kurdok lakta Diyarbakirban csütörtökön egy török rendőrt lőttek le. 

A török miniszterelnök-helyettes bejelentette: kerítést építenek a szír határon, visszatartandó a Szíriából menekülő civilek tömegeit és a csempészeket.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2015. július 24. 21:59
"magára haragította a kurdokat" Mert mikor is szerették a kurdok a török államot?
Akitlosz
2015. július 24. 14:38
Törökország eddig megpróbált kimaradni ebből a mások háborújából. Úgy látszik, hogy nem sikerül? :-(
MOPO3OB
2015. július 24. 14:30
Pedig a napokban példálózott Gazsi (TGM) pont Törökországgal, hogy mekkora egy befogadó ország már! Erre a törökök is kerítést építenek. Ezek a ballibsik mára olyan mélyen benyomultak a szopófolyosóra, hogy soha nem találják meg többet a kiutat.
FIDESZ-BÖGRE (helyett: 1,4 millió)
2015. július 24. 13:38
azért azt ne felejtsük el: az ISIS az ellenőrzése alatt levő olajat törökországon keresztül értékesíti azt pedig egyáltalán nem bánja ha az ISIS a kurdokat gyilkolja
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!