Roncsdarabot találtak Réunionnál: a maláj gép szárnya is lehet

2015. július 29. 23:38

Szakértők szerint lehetséges, hogy a tavaly márciusban eltűnt MH370-es szárnydarabját sodorta a partra a víz az Indiai-óceánban fekvő Réunion szigetén. Valószínű, hogy a roncsdarab egy Boeing 777-eshez tartozik, és legalább egy évig volt a vízben.

2015. július 29. 23:38

Egy repülőgép szárnyának egy darabját mosta partra az óceán Réunion szigetén: a sziget Magadaszkártól nem messze, az Indiai-óceánban fekszik. Szakértők szerint lehetséges, hogy a tavaly márciusban eltűnt maláj gép roncsát találták meg. 

Több száz fotót néztem meg és beszéltem több kollégámmal is, és mind azt gondoljuk, hogy a szárnydarab valószínűleg egy Boeing 777-eshez tartozik. Az MH370-es is egy ilyen típusú gép volt” – mondta Xavier Tytelman repülésbiztonsági szakember.

Tytelman hozzátette: „a réunioni rendőrség vizsgálja a roncsot, és a jenlegi információk szerint a szárnydarab legalább egy évig volt vízben, ami szintén erősíti azt a teóriát, hogy az MH370-es járathoz tartozik”.

Réunion mintegy 6300 kilométerre fekszik attól a helytől, ahol az MH370-est utoljára észlelték, de az óceáni áramlatok iránya miatt nem kizárt, ott mossa partra a víz a roncsokat – írja az Index.

A Kuala Lumpurból Pekingbe tartó malajziai repülőgép 2014 márciusában tűnt el 239 emberrel a fedélzetén, azóta nem sikerült a nyomára akadni.

Fotó: Yannick Pitou/AFP

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anti Komcsi
2015. július 30. 08:46
Még nem biztos hogy az MH370 járatról szakadt le. Hol a többi roncs? Ha ezt a tenger sodorta Reunion partjaihoz akkor a tobbi darabnak is elő kellene kerülnie.
ritt mickley
2015. július 30. 08:39
Félig off: Mindeközben Putyinék megvétózták az Ukrajna felett lelőtt maláj gép katasztrófájának vizsgálatát. Nehogy kiderüljön az igazság
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!