Nem lesz különbíróság az Ukrajnában lelőtt maláj gép miatt

2015. július 30. 08:49

Oroszország megvétózta az ENSZ BT-ben azt a javaslatot, hogy állítsanak fel különbíróságot a tavaly júliusi kelet-ukrajnai repülőgép-katasztrófa felelőseinek elítélésére.

2015. július 30. 08:49

Egy ilyen törvényszék nem tudná függetleníteni magát a médiában zajló agresszív propagandától és a politikai vádaskodástól” – érvelt az orosz ENSZ-nagykövet. Vitalij Csurkin szerint egyes vezető politikusok mindenféle vizsgálatnak elébe vágva „ujjal mutogatnak a feltételezett bűnösökre”.

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter viszont azt mondta: ebben az ügyben konkrét személyeket kell felelősségre vonni, tehát ez büntetőjogi, és nem politikai kérdés. Klimkin elszomorítónak nevezte, hogy Oroszország „összemossa ezt a két dolgot”.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egysegelem
2015. július 30. 13:11
Beismero vallomassal egyenerteku orosz veto.
ritt mickley
2015. július 30. 10:11
Ennél ékesebb bizonyítékra nincs szükség arra nézve, hogy bizony, bizony az oroszok által futtatott szakadárok lőtték le a maláj gépet. Ha valaki ártatlannak vallja magát és erre kézzelfogható bizonyítékai vannak, akkor készséggel áll a bíróság elé, és nem él sz..szagú kifogásokkal.
thymian
2015. július 30. 09:39
Igaza van Csurkinnak, objektivitás nem várható tőlük, márpedig anélkül büntetni nem ildomos. A másik amit nem értek, már több, mint egy éve történt a baleset és még mindig nem értek el semmit a technikai részletek kiderítésében, mert az, hogy egy nagy erejű tárgy szedte le a gépet, eléggé bizonytalan meghatározás. A roncsok nem az oroszoknál vannak, hanem a hollandoknál. Azt mindenképp ki lehetett volna már deríteni, mi csapódott be a gépbe! De olybá tűnik, nem az a cél, hanem Oroszországot mindenképpen elítélni.
nick89
2015. július 30. 09:37
Vida Ildikót és társait a Korrupcióellenes Ügyészség elé!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!