Lehet, hogy a maláj gép szárnyát találták meg

2015. július 30. 14:53

Egy szárnydarabot és egy bőröndöt is partra vetett a víz az indiai-óceáni Réunion szigetén. A szakértők szerint a szárnydarab egy Boeing 777-esé volt.

2015. július 30. 14:53
Óceanográfusok mindig is mondták, hogy a roncsok, ha egyáltalán találunk, Dél-Indonéziában lehetnek, vagy Afrika keleti partjainál, vagy valamelyik szigeten. A légi közlekedésben a repülőgép minden egyes darabján sorozatszám van, így vissza lehet követni a gyártás napjáig, és jelölések lesznek rajta, amik megmutatják a Boeingnak, hogy ez egy 777-es és az MH370-esről származik-e” – magyarázta a repülési szakértő, Geoffrey Thomas a Euronews-nak. 
 
A szakemberek azt feltételezik, hogy egy Boeing 777-esről származik a roncsdarab, vagyis egy ugyanolyan gépről, amelyik nyomtalanul eltűnt tavaly március 8-án.
 

Azonban ha ki is derül, hogy az eltűnt gépről származik a szárnydarab, az sem jelenti azt, hogy a gép idáig eljutott, könnyen lehet, hogy messziről sodorták az óceáni áramlatok Réunionra a roncsdarabot. A szigeten egyébként egy bőröndöt is partra mosott a víz, amiről szintén azt feltételezik, hogy az MH370-esről származik.

Malajzia miniszterelnöke bejelentette, hogy a szárnydarabot Franciaországba szállítják és Toulouse-ban fogják részletesen megvizsgálni, előbb azonban egy malajziai szakértői csoport is megvizsgálja – írja az Index.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!