Beszédet mond a görög kormányfő az Európai Parlamentben

2015. július 07. 17:38

Martin Schulz, az Európai Parlament szocialista elnöke közölte: Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök szerdán beszédet mond az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén.

2015. július 07. 17:38

Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök szerdán beszédet mond az Európai Parlament (EP) strasbourgi plenáris ülésén – közölte kedd délutáni Twitter-bejegyzésében Martin Schulz EP-elnök. Schulz ezt megelőzően telefonon beszélt, és ebben megállapodott Ciprasszal.

A görög kormányfő várható strasbourgi megjelenésének bejelentése nagyjából akkor történt, amikor végéhez közeledett az euróövezeti országok pénzügyminisztereinek, az Eurócsoportnak a brüsszeli tanácskozása. Az ülésen eddig hivatalosan megerősített hírek szerint – a várakozásokkal ellentétben – a görög fél nem ismertetett konkrét, részletekbe menő rendezési elképzeléseket az adósságválság megoldására.

Jeroen Dijsselbloem holland pénzügyminiszter, az Eurócsoport elnöke várhatóan rövidesen sajtónyilatkozatot tesz.

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Fakutya Vigyora
2015. július 08. 01:24
Látszik a pofáján, hogy hadovál és szerepet játszik.
vakhangya5
2015. július 08. 00:45
""""Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnök szerdán beszédet mond az Európai Parlament strasbourgi plenáris ülésén."""" Véreim! Európa! Kit és mikor szopjak le csak adjatok PÉNZT!
lejtőjenő
2015. július 08. 00:35
persze kissé illuzórikus, naiv is, mert Whattafukiz csak nem csinálta meg a programot, hogy aztán léceljen, bár talán ez sem kizárható, hazafias okoknál fogva... az utódnak meg nem igazán volt bármire is ideje.
lejtőjenő
2015. július 08. 00:32
izgalmas, könnyen meglehet, hogy elviszi azt az amúgy ától-zettig kidolgozott programot, amit ma direkt nem vittek el a pénzügyminiszterek ülésére, ahová emiatt kellett menniük, és nem zavarja őket, hogy további egy nappal még nagyobb hülyének hiszik őket, mert van terv, csak a nagyobb hatás érdekében (jogos!) Ciprasz ezt nagyobb kulisszák előtt szerette volna bedobni.... most nem a görögökkel cinikuskodom, tényleg van egy ilyen érzésem :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!