Az ellenzéki baloldal is bevándorlás-ellenes Ausztráliában

2015. július 24. 13:05

Az ausztrál ellenzéki, baloldali Munkáspárt vezetője szerint jó ötlet, hogy Ausztrália visszaküldi a menekültekkel teli hajókat oda, ahonnan jöttek. Ezzel gyakorlatilag támogatják a kormányzó Liberális Párt keményvonalas politikáját. Bill Shorten azt is elismerte, hogy a korábbi munkáspárti kormányok bevándorláspolitikája hibás lehetett – olvasható az MNO riportjában.

2015. július 24. 13:05

Az MNO beszámol arról: az ausztrál ellenzéki, baloldali Munkáspárt elnöke, Bill Shorten támogatja a kormányzó jobboldali-nacionalista Liberális Párt menekültellenes intézkedéseit. A Munkáspárt vezetője szerint jó ötlet, hogy visszaküldik a menekültekkel teli hajókat oda, ahonnan jöttek. Bill Shorten azt is elismerte, hogy a korábbi munkáspárti kormányok bevándorláspolitikája hibás lehetett.

Az ausztrál gyakorlat szerint a migránsokkal teli hajókat visszafordítja a parti őrség, mielőtt elérnék az ország partjait. A bevándorlók  éveket is eltölthetnek egy-egy másik országba kiszervezett menekülttáborban, amíg elbírálják a kérelmüket. A kormány bevándorlásellenes kampányt is indított a környező országokban – írja az MNO.

A lap hangsúlyozza: Shorten pártelnök a bejelentést megelőző közvélemény-kutatás eredménye szerint még sosem volt ennyire népszerűtlen.

Az ausztrál bevándorláspolitikáról szóló 2014-es videóban, az ausztrál kormányzat nevében Campbell tábornok üzente meg az illegális bevándorlásra készülőknek: aki illegálisan érkezik Ausztráliába, az ne reménykedjen abban, hogy letelepedhet a kontinensnyi szigetországban. Ne higgyen senki az embercsempészek hazugságainak. A behatoló vízi járműveket elfogják és kiszorítják az ausztrál felségvizekről. Mindenki ki lesz tessékelve, legyen szó családokról, gyerekekről vagy jól képzett személyekről. Nincs kivétel – közölte a tábornok.

Hozzá kell tenni azt is, hogy Ausztrália a szigorú határvédelmi politikája mellett 2012 óta évente húszezer áttelepített menekültet fogad be az országba.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2015. július 24. 13:35
Akkor nemcsak az osztrák sógorok baloldala, hanem az Ausztrálok baloldala is barnul? A végén mindenki nácikok lesz, csak még nem tudják.
Tintamin
2015. július 24. 13:32
Pedig ott van hely. Sőt, ők is így érkeztek oda... Ahogy ezer éve mi is bevándorlók voltunk..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!