Összeházasodott azonos nemű párjával a luxemburgi miniszterelnök

2015. május 16. 17:09

Xavier Bettel az első uniós miniszterelnök, aki melegházasságot kötött.

2015. május 16. 17:09

Első alkalommal kötött melegházasságot egy európai uniós ország miniszterelnöke. Luxemburg kormányfője, Xavier Bettel egy belga építésszel házasodott össze pénteken a luxembourgi városházán. A szertartáson ott volt a belga miniszterelnököt is. A ceremónia után Bettel luxemburgi és francia nyelven is elmondta, mindenkinek azt kívánja, hogy olyan boldog legyen, mint amilyen ő most – számolt be az eseményről az Euronews.

A megkérdezett luxemburgiak pozitívan vélekedtek arról, hogy kormányfőjük egy férfit vett el.

Bettel a harmadik nyíltan meleg kormányfő a világon: rajta kívül a korábbi izlandi miniszterelnök Jóhanna Sigurdardóttir, illetve a tavaly októberig hivatalban lévő belga kormányfő, Elio Di Rupo vállalta fel nyíltan másságát.

A világon eddig 18 országban engedélyezett az azonos neműek házassága, Írországban jövő héten tartanak róla népszavazást.

Összesen 645 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. május 18. 12:36
Remélem, az a seggfej barom Semjén, nem olvassa ezt a hírt, nehogy rossz napja legyen...
Tábor Radosti
2015. május 18. 08:30
Ebben az a pozitívum, hogy nem fogják továbbörökíteni a selejtes génjeiket.
VakzKommondor
2015. május 17. 22:32
a habony de irigy lehet.
Josephine Mutzenbacher
2015. május 17. 21:31
Remek,ezek itt a "liberalizmus példaképei",szaporodni szerencsére nem képesek,elöregednek,ahogy a nemzetük is,a sírjaikon meg majd muzulmán kisklambók fognak partyzni,a dolgukat végezni,vagy csak bedózerolják a picsába az egész szart,aztán a mecset falára,amit a helyére húztak,majd talán kiírják,itt nyugszik egy önmagát kiiktató nemzet. Problem solved.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!