Kik azok a pesmergák?

2015. május 29. 17:58

Kurdisztán a „második Dubaj” lehetne – mondja Novák András újságíró, aki az iraki területen működő, és az Iszlám Állam ellen harcoló kurdoknál járt.

2015. május 29. 17:58

A pesmerga ugyanazt jelenti Kurdisztánban, mint a honvéd Magyarországon – mondta Novák András újságíró az ATV Start Plusz című műsorában, miután iraki kurd területen járt Irakban.

Kurdisztán létrejötte még akkor is sértené a török és szír érdekeket, ha csak Irak északi részén sikerül önálló államot létrehozniuk, ami egyébként azért sem valószínű, mert Irak olajkincse javarészt itt található – magyarázta Novák. Arról is beszélt, hogy nincsenek szegény emberek az iraki kurdok között, és a világ egyik legelszántabb hadseregével rendelkeznek.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
almafa
2015. május 30. 15:34
Ez a pofi szépen megvezeti a nézőket. Atv szint. Kurdisztán sosem lesz Dubai, mert nincs tengerpartja. Csak mások területén át tudja eladni az olajat. A pesmergák meg - némi túlzással persze - a Barzani klán. De még az iraki kurdok se csak belőlük állnak, viszont jelenleg ők a legerősebbek. Az önálló (iraki)Kurdisztán akkor lesz esélyes amikor Bagdadot beveszi az IÁ. Irak teljesen szétesik, évekre, ők meg de facto önállóak lesznek. Akkor pedig azon dolgoznak majd, hogy ezt nemzetközi jogilag is elismertessék.
Autofocus
2015. május 29. 22:45
http://i.ytimg.com/vi/XwSOAfBWGOA/maxresdefault.jpg https://www.youtube.com/watch?v=ijjOwfyEMXg
Autofocus
2015. május 29. 21:59
A pesmergák a legnagyobb királyok. Némelyiket nem csak harc közben tudnám értékelni! :-) https://pbs.twimg.com/media/Bw6TZEDIIAA3ykv.jpg
pemete jakab
2015. május 29. 18:52
"Kik azok a pesmergák?" A pesmergák olyanok, mint a pirézek. Csak az előbbiek léteznek is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!